pinterest
Stijlvolle vloeren van natuursteen

Stijlvolle vloeren van natuursteen

Ben je op zoek naar een stijlvolle, robuuste en duurzame vloer? Natuursteen vloeren hebben een extreem lange levensduur en zijn ongeëvenaard veelzijdig wat betreft kleur, structuur, afwerking en soorten steen. Populair is de natuurlijke, meer robuuste look. Bijvoorbeeld fluwelig gezoet hardsteen en breukmaterialen als leisteen. Bij de marmers gaat de aandacht uit naar bijzondere structuren. Zwart is nog altijd veelgevraagd, evenals de combinatie met wit. Maar ook veel middentinten als leverbruin en grijs, soms met een zweempje groen.

Verschillende soorten natuursteen vloeren:

FotoStijlvolle vloeren van natuursteen

Nieuw Belgisch hardsteen en Carrara marmer - Kersbergen Natuursteen vloeren

Nostalgisch hardsteen

Hardsteen is een zeer compacte kalksteen, verkrijgbaar in attractieve kleurschakeringen: lichtblauw, grijs, donkergrijs en antraciet. Ook deze steensoort is kalkhoudend, met ingesloten fossielen. De steen uit België heeft een speels, doch gelijkmatig uiterlijk. Ierse hardsteen lijkt er sterk op. Hardsteen uit Vietnam en China heeft een (sterk) afwijkend uiterlijk. De eigenschappen zijn vergelijkbaar, maar de steen is lager geprijsd. Deze vloeren zijn zeer stijlvol in een klassiek interieur, maar zijn ook prachtig in combinatie met moderne elementen zoals je ziet bij de afgebeelde keuken.

Veelzijdig kalksteen

Een okergekleurde vloer waarin kleine gefossiliseerde schelpjes en plantjes zitten: dat is typisch een kalksteenvloer. Er is een grote variatie. Egaal of juist bont gekleurd, wel of niet geaderd en in uiteenlopende structuurnuances. Kalksteen kan gepolijst (glanzend), gezoet (mat) en getrommeld (rustiek) worden afgewerkt. Net als marmer is kalksteen gevoelig voor zuren die de kalk oplossen.

FotoStijlvolle vloeren van natuursteen

Kalksteenvloer van Bourgondische Dallen - Kersbergen Natuursteen vloeren

Bourgondische dallen is een mooie kalksteen uit Bourgondië (Frankrijk) met mooie warme kleurschakeringen. Bourgondische dallen is een exclusievere natuursteen en te verkrijgen in diverse kleurschakeringen en afwerkingen: van strak met een moderne uitstraling tot verouderd met een landelijke doorleefde uitstraling.

FotoStijlvolle vloeren van natuursteen

Bourgondische Dallen Abbaye Beaune - Kersbergen Natuursteen

Stoere vloertegels van leisteen

Leisteen vloertegels zijn niet alleen populair vanwege hun stoere uitstraling, maar ook dankzij de betaalbare prijs en het onderhoudsvriendelijke karakter. Het is een duurzame vloer die heel geschikt is voor in de woonkamer en keuken, maar ook voor de badkamer of buiten op het terras. Bovendien zijn deze natuursteen vloertegels weinig gevoelig voor krassen en vlekken. Een ideale vloer voor een gezin met kinderen of een enthousiaste hond.

FotoStijlvolle vloeren van natuursteen

Chique marmer

Marmer komt vooral voor in de tinten wit, grijs en roze. Veel anders gekleurde marmers zijn eigenlijk een kalksteensoort, dat in een veel grotere bandbreedte leverbaar is. Door het marmer te polijsten wordt de kleur dieper, ook verkrijgt het op deze manier zijn beroemde glans. Nadeel is wel dat de vloer gevoeliger wordt voor krassen. Daarom valt in de meeste gevallen een gezoet (matglanzend) oppervlak te prefereren. In principe kan marmer overal worden toegepast. Houd wel rekening met het feit dat marmer slecht bestand is tegen zuren.

Bescherming en onderhoud

Natuursteen wordt vrijwel standaard voorzien van een impregneer, soms nog gevolgd door een beschermende coating. Kalkhoudende natuursteensoorten kunnen gekristalliseerd worden. Een chemische verbinding reageert dan met de kalk en vormt een keiharde, zacht-glanzende toplaag. Marmer kan eventueel worden nabehandeld met een beetje marmerwas. Er zijn middelen met een tijdelijke en een permanente werking.

Inspiratie en informatie

Voor meer informatie en inspiratie op het gebied van natuurstenen vloeren kunt u kijken naar "product in beeld" en naar onze inspiratie-borden op Pinterest

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen