pinterest
Piet Boon houten vloer Plank

Piet Boon houten vloer Plank

Neerlands top designer Piet Boon ontwierp onlangs o.a. de exclusieve houten vloer ‘Plank’ voor Solidfloor. Deze vloer is nu geselecteerd voor het high end design project ‘Huys’ in New York. Dit project behelst 58 luxueuze en elegante appartementen aan 404 Park Avenue South in de booming wijk NoMad,  waar de Kroonenberg Groep in New York samen werkt met Piet Boon en landschapsarchitect Piet Oudolf die onlangs de prestigieuze Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs ontving.

FotoPiet Boon houten vloer Plank   FotoPiet Boon houten vloer Plank

 

‘Wij hebben deze robuuste, gewassen eiken vloer gekozen voor het pilot appartement, omdat het perfect past bij het stoere karakter van het gebouw. Het heeft een mooie, doorleefde look en feel’, verklaart de ontwerper zijn keuze.

FotoPiet Boon houten vloer Plank   FotoPiet Boon houten vloer Plank

 

Huys, op een van de mooiste locaties in The Big Apple, is een voormalig kantoorgebouw uit 1917 en gebouwd in de typische neoclassicistische stijl van die tijd. En nu dan getransformeerd tot high end appartementen passend bij een kosmopolitische lifestyle. Kwaliteit en aandacht voor detail, zijn net als een gezonde dosis typische Hollandse nuchterheid, eigenzinnigheid, functionaliteit en duurzaamheid de belangrijkste kenmerken van Huys.

FotoPiet Boon houten vloer Plank   FotoPiet Boon houten vloer Plank

Van meet af aan was het project een sensatie voor het verwende en design minded New Yorkse publiek. En talk of the town in verschillende media, waaronder het befaamde design magazine Dwell. Het is dus niet verwonderlijk dat nagenoeg alle appartementen in dit unieke project in no time zijn verkocht.

FotoPiet Boon houten vloer Plank   FotoPiet Boon houten vloer Plank

 

De naam Huys is een verwijzing naar het Stadt Huys, het eerste stadhuis van New York, dat in 1642 door de ondernemende Nederlandse Willem Kieft werd gebouwd. Bijna vier eeuwen later zijn het opnieuw voortvarende Nederlanders die in deze stad een spraakmakende stap zetten. Wij zijn er heel trots op dat Solidfloor™ gekozen is voor dit prestige project.

 FotoPiet Boon houten vloer Plank  FotoPiet Boon houten vloer Plank FotoPiet Boon houten vloer Plank 

 

Foto's Solidfloor | Credits: styling by Karin Meyn, photographer Paul Barbera

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen