pinterest
Schoonmaaktips voor de houten vloer

Schoonmaaktips voor de houten vloer

Bij het schoonmaken en onderhouden van een houten vloer hebben we vaak behoefte aan tips van een expert. Hoe kunnen we deze vloer het beste behandelen? Solidfloor heeft daarom de beste schoonmaaktips voor een houten vloer op een rijtje gezet. In slechts drie simpele stappen zorgt u ervoor dat ook uw houten vloer fris en schoon de zomer tegemoet gaat.

Stap 1: Stofzuig uw vloer

Vuil is de voornaamste reden van slijtage van houten vloeren. Verwijder daarom vuil en stofdeeltjes dagelijks van de vloer. Door een schoonloopmat buiten en binnen te leggen, voorkomt u dat vuil en zand krassen veroorzaken op de houten vloer. Regelmatig stofzuigen of met een zachte bezem vegen beperkt het risico van krassen.

Stap 2: Behandel de vloer met een houtreiniger

FotoSchoonmaaktips voor de houten vloer

Na het grondig stofzuigen kunt u de vloer reinigen. Meng de intensieve houtreiniger in de juiste verhouding met (warm) water. Kijk voor de juiste verhouding op het etiket. Boen de houtreiniger met een witte pad, goed vochtig maar niet kletsnat, in het hout. Spoel de pad af en toe uit in het spoelwater. Laat de houtreiniger ongeveer 10 tot 15 minuten inwerken. Ververs het spoelwater. Neem met een uitgewrongen mop het losgeweekte vuil op. Spoel de mop regelmatig uit in het spoelwater. Na het dweilen de vloer volledig laten drogen (minimaal 4 uur bij kamertemperatuur) voordat u met het oliën kunt beginnen.

Stap 3: Zet uw houten vloer in de (hardwax) olie

Nadat de vloer goed gedroogd is, kan kunt u met het oliën van uw vloer beginnen. Afhankelijk van de afwerking van vloer dient u een oxidatieve olie of hardwax olie te gebruiken. Uw dealer kan u hierover informeren. De werkwijze is gelijk. Vernevel met een sproeiflacon de onderhoudsolie op de vloer. Even in laten trekken. Masseer de onderhoudsolie met een schone en droge witte pad in het hout. Wrijf de vloer hierna volledig met een pluisvrije katoenen doek. Laat de vloer drogen. Na 4 tot 6 uur mag u de vloer weer intensief belopen.

Na deze 3 stappen is uw vloer in ieder geval klaar voor een sprankelende zomer.

PRODUCTEN IN ONS ASSORTIMENT

Bekijk alle producten
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen