pinterest
Quick-Step ziet de toekomst wit en groot(s)

Quick-Step ziet de toekomst wit en groot(s)

Wit, veelal in combinatie met lichtgrijs en bruin, is dé interieurtrend van vandaag. En meer dan waarschijnlijk ook dé trend van de komende vijf jaar. Door dit jaar in zijn Arte-reeks de carrarategel te introduceren, blijkt Quick-Step® de terugkeer naar wit al een paar jaren geleden aangevoeld te hebben. Met een sublieme feeling voor trends verrast Quick-Step® anno 2010 ook met vloertegels in leer, eveneens in het XL-formaat van Arte. Ook in de planken ziet Quick-Step® het groot(s): de laminaatspecialist breidt zijn succesvolle Largo-reeks uit met vier varianten op rustieke eik.

Carraramarmer: de elegante chic van wit

Waarom wit? In tijden van economische crisis verlangen we naar positieve, frisse kleuren, menen trendwatchers. We hebben genoeg van de onderdaad van de afgelopen jaren. Als tegenreactie grijpen we terug naar puurheid, reinheid en zuiverheid. Wit staat daarvoor symbool. Bruiden, evenals dokters en tandartsen dragen wit. Witte auto’s en witte make-up zijn aan een opmars bezig, en ook onze woning lijkt steeds witter te worden. Wit heeft een kalmerend effect, is elegant chic, en laat gekleurde woonaccessoires ten volle tot hun recht komen.
Als geen ander houdt het designteam van Quick-Step®-laminaat op het vlak van trends feilloos de vinger aan de pols. Daarom ging het al ruim twee jaar terug op zoek naar het meest geschikte decor voor een witte tegel. In de filosofie van Quick-Step® moest dat uiteraard een exclusieve, perfecte tegel zijn die nauwelijks van echte natuursteen is te onderscheiden. De keuze viel op een matte carraramarmer met een uitgebalanceerde - een rustige maar toch boeiende - speling van blauwgrijze en geelbruine aders op een achtergrond die niet hard wit is, maar ‘emotional white’.

Lederen tegels: exclusieve luxe op een betaalbaar niveau

Ook de vloertegels met lederlook brengen exclusieve luxe naar een betaalbaar en onderhoudsvriendelijk niveau. Voor de realisatie van dit exclusief product ging het Research & Design-team van Quick-Step®-laminaat uit van een koevel dat het na lang zoeken ontdekte in een atelier. Het vel was bijna perfect: het had heel fijne plooitjes, en vertoonde sporen van insectensteken en prikkeldraad. Maar voor Quick-Step® is het beste nooit goed genoeg. Daarom werden deze authentieke eigenschappen op een subtiele manier geaccentueerd, waardoor de lederen tegels er uiteindelijk aantrekkelijker uitzien dan het originele leder.
De lederen tegels zijn verkrijgbaar in twee uitvoeringen: donker (UF1402) en licht (UF1401). Beide uitvoeringen kregen van de Quick-Step® designers het label Designers’Choice, een label dat de ontwerpers toekennen aan dessins waar ze buitengewoon fier op zijn.

Arte: authenticiteit in XL-formaat

Zowel de carrarategels als de lederen vloertegels vervolledigen de bestaande Arte-collectie van Quick-Step®. Deze tegelreeks telde al houtdecoren (zoals de Versaillestegel) en betontegels, en wordt nu aangevuld met twee nieuwe fantasiedessins.
Typisch voor tegels uit de Arte-collectie zijn de XL-afmetingen (62,4 x 62,4 cm) en de subtiele v-groef rondom. Daarmee bewijst Quick-Step® eens te meer zijn constante drang naar verbetering enerzijds, en zijn superieure knowhow inzake productie anderzijds.

De Arte-tegels combineren de charme van natuurproducten met de praktische voordelen van laminaat:
• Alle Quick-Step®-laminaat krijgt tot 25 jaar garantie (bij huishoudelijk gebruik)
• Scratch Guard maakt de vloertegels nagenoeg onverslijtbaar. Testen hebben uitgewezen dat Quick-Step®-vloeren mét Scratch Guard tot tien keer krasbestendiger zijn dan laminaatvloeren zonder scratch guard.
• Snel en gemakkelijk overal te plaatsen dankzij het Uniclic-installatiesysteem
• Splash warranty: de watervast gelijmde basisplaat en de voorspanning van het kliksysteem verzekeren een uitstekende bescherming tegen oppervlaktevocht, zoals gemorste drankjes
• Geschikt voor elke ruimte (behalve de badkamer)

De nieuwe tegels van de reeks Arte zijn verkrijgbaar in drie uitvoeringen:
- Marmer carrara – UF1400
- Lederen tegel licht – UF1401
- Lederen tegel donker – UF1402

Largo in 4 bijkomende varianten

Quick-Step® lanceerde Largo in 2009. De extra lange en brede planken (2 m lang en 20,5 cm breed) kenden onmiddellijk een enorm succes. Anno 2010 wordt het gamma uitgebreid met 4 varianten van rustieke eik.

Door zijn uitgebalanceerde lengte/breedte-verhouding is Quick-Step® Largo bij uitstek geschikt om zowel kleinere als grote ruimtes een extra visuele diepte te geven. Eveneens uniek aan de Largo-reeks is de gepatenteerde productietechniek waardoor Quick-Step® erin slaagt elk dessin uit te brengen in een natuurlijke mix aan plankenvariaties. Dat maakt storende dessinherhalingen op éénzelfde plank zogoed als onmogelijk.
Quick-Step® onderscheidt zich van de concurrentie eveneens door zijn vloeren met een opvallend diepe oppervlaktestructuur. Zo komt de laminaatspecialist tegemoet aan de vraag naar verouderde houten vloeren met een nadrukkelijk voelbare structuur. Door de planken bovendien verschillende glansgraden te geven, krijgt het geboende, barokke karakter van de vloer extra veel charme.

Van de eerste generatie Largo-vloeren viel de vintage donker eik (LPU1287) bijzonder in de smaak. Daarom wordt de reeks dit jaar aangevuld met vier nieuwe dessins:
- rustieke eik licht (LPU1396)
- rustieke eik natuur (LPU1397)
- oude rustieke eik (LPU1398)
- rustieke eik grijs (LPU1399)

De nieuwe dessins spelen perfect in op de vraag naar verouderde, rustieke eiken vloeren. Deze opmerkelijke Largo-vloeren charmeren door hun grote knopen, de weelderige tekeningen, de zichtbare spiegels in de grote houtnerven, en hun diepe oppervlaktestructuur. De vier dessins doen het prima in zowel een klassiek als een strak modern interieur.

Net zoals alle andere laminaatvloeren van Quick-Step® heeft Largo belangrijke unieke voordelen:
- Tot 25 jaar garantie (bij huishoudelijk gebruik)
- Snel en gemakkelijk overal te plaatsen dankzij het Uniclic-plaatsingssysteem
- Door splash warranty zijn de laminaatvloeren uitstekend bestand tegen oppervlaktevocht, zoals gemorst water
- Geschikt voor elke ruimte (behalve de badkamer). Zeker in de hal of de woonkamer geven de Largo-planken een buitengewoon mooi resultaat.
- De vloeren kunnen worden aangevuld met tal van bijpassende accessoires: plinten, trapprofielen, overgangsprofielen, rozetten etc. 

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen