pinterest
Sfeervolle vloeren van Portugese cement tegels

Sfeervolle vloeren van Portugese cement tegels

Een landelijk interieur met robuuste hout- en betonkleuren zijn momenteel dé woontrend. Houten vloeren en traditionele tegelvloeren vullen deze trend prachtig aan. Misschien is dat ook wel de reden dat we steeds vaker tegelvloeren tegen komen van Portugese cement tegels in landelijke keukens, trendy badkamers en andere ruimtes van het huis. Klassieke handgemaakte tegels met sterke patronen en lichte natuurkleuren geven de ruimte enorm veel sfeer en zijn zeker een eyecatcher in je interieur.

 FotoSfeervolle vloeren van Portugese cement tegels    FotoSfeervolle vloeren van Portugese cement tegels


In Nederland worden deze handgemaakte Portugese cement tegels door onder andere Castelo de Portugal gefabriceerd. Zij creëren een traditionele vloer (cement tegels zijn van oorsprong een Andalusische kunstvorm) waarbij de tegels oud lijken, maar toch echt nieuw zijn. Deze prachtige vloeren moeten per slot van rekening nog heel lang mee! De dessins doen denken aan de patronen van oud kant en geven de vloer karakter. De tegels met verschillende tinten lichtgrijs, zand en leverkleuren zijn erg populair op dit moment. Een echte tegeltrend!

FotoSfeervolle vloeren van Portugese cement tegels   FotoSfeervolle vloeren van Portugese cement tegels


Moderne patronen, maar ook klassieke motieven en patronen geïnspireerd op de jaren 20 en 30. De meesten zijn door designers ontworpen en daardoor uniek. De patronen zijn mooi en sterk met een rustige toon aan kleuren. Meestal worden er maar 2 kleuren gebruikt. Een vloer met meerdere patronen door elkaar is al sterk, dat hoef je niet nog eens aan te dikken met veel kleur. 

 FotoSfeervolle vloeren van Portugese cement tegels FotoSfeervolle vloeren van Portugese cement tegels   FotoSfeervolle vloeren van Portugese cement tegels


Omdat de kleuren heel subtiel zijn, kan er meer met de patronen gespeeld worden. Zo worden er prachtige combinaties gemaakt, die passen in elk interieur. Designs laten namaken kan ook, evenals je eigen vloer ontwerpen. Met één tegeldessin kun je vele patronen leggen. Daarnaast hanteert Castelo een milieuvriendelijke techniek, die al 400 jaar oud is. De tegels worden in Portugal met de hand gemengd en gegoten en worden daarna gedroogd in de Zuid Europese zon.

 FotoSfeervolle vloeren van Portugese cement tegels    FotoSfeervolle vloeren van Portugese cement tegels


Tegels van Castelo de Portugal worden met de hand gemaakt. Een mengsel van marmerpoeder, wit cement en kleurpigmenten worden in een koperen mal gegoten. De gekleurde toplaag is 5 mm dik, daardoor zijn ze slijtvast en gaan honderden jaren mee. Daarna worden ze onder hoge druk geperst, gepolijst en gedroogd. Zo doen ze het al 400 jaar lang. Portugese cement tegels zijn ook te combineren met vloerverwarming.

 FotoSfeervolle vloeren van Portugese cement tegels    FotoSfeervolle vloeren van Portugese cement tegels

Bekijk hier meer voorbeelden van Portugese tegels & vraag vrijblijvend informatie aan

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen