pinterest
Zo houd je je vloer vuil- en waterbestendig

Zo houd je je vloer vuil- en waterbestendig

In periodes waarin het buiten veel regent, wil je dat je mooie houten vloer beschermd is tegen het water en de viezigheid van modderige schoenen. Een goede beschermlaag helpt, doordat het je vloer vuil- en waterbestendig maakt. Welke kleur beschermende WOCA Diamond Oil Active je ook kiest, de olie geeft altijd een warme, natuurlijke uitstraling aan het hout. Kleine moeite, groot plezier! In dit artikel vertellen we je hoe het werkt

FotoZo houd je je vloer vuil- en waterbestendig

Olie

Om je houten vloer te beschermen tegen vuil, water en slijtage  worden de producten van WOCA vaak aangeraden. Zo is bijvoorbeeld de Diamond Oil Active gemaakt met een nieuwe technologie, de ‘Hyper Cross Linking’, die er niet alleen voor zorgt dat de moleculen die in de olie zitten zich sneller hechten, maar ook zorgt voor veel meer moleculaire verbindingen onderling, waardoor je als het ware een heel dicht web ín je hout creëert. Hierdoor kunnen vuil en vocht niet in het hout dringen.

Je houten vloer is na het oliën sterk, flexibel, vuil- en waterbestendig, waardoor het de ideale basisbehandeling is van onbehandeld of pas geschuurd hout. De olie is sneldrogend en sterk. Bovendien hardt het niet uit in de pot, maar blijft het vloeibaar.  

FotoZo houd je je vloer vuil- en waterbestendig

Zo makkelijk is het!

De olie heeft na in het aanbrengen even de tijd nodig om in te trekken. Bij gereinigd hout duurt dat ongeveer 10 minuten en bij niet gereinigd hout 20 minuten. Je kunt na het aanbrengen rustig een bakkie doen om daarna de vloer pas te poetsen. Dit is weinig werk, omdat het hout al het meest heeft gedaan. Zo relaxed! Het assortiment bestaat uit negen basiskleuren die onderling ook nog eens te mengen zijn.

FotoZo houd je je vloer vuil- en waterbestendig

Onderhoud van de vloer

Om het proces van onderhoud te vervolmaken, heeft WOCA ook onderhoudsolie. Naturel wordt gebruikt voor naturel geoliede vloeren, wit voor wit geoliede vloeren. Onderhoudsolie maakt de vloer extra slijtvast in de bovenste poriënlaag. Tegelijkertijd krijgt het hout een optimale finish, die de nerfstructuur en kleurnuances van het hout mooi laat uitkomen.

Wil je meer weten? Neem contact op met een verkooppunt in de buurt

PRODUCTEN IN ONS ASSORTIMENT

Bekijk alle producten
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen