pinterest
Natuurstenen vloeren van Norvold

Natuurstenen vloeren van Norvold

Natuursteen is milieuvriendelijk, duurzaam en heeft weinig onderhoud nodig. Het behoort niet voor niets tot één van de oudste- en mooiste bouwmaterialen, welke de natuur ons heeft gegeven. Het materiaal is niet alleen geschikt voor buiten, maar wordt ook dankbaar en vaak toegepast in het interieur. Als wand- en vloertegel, keukenwerkblad of trap, maar ook  voor toepassingen in - bijvoorbeeld - de badkamer.

Specialist op het gebeid van natuursteen

Natuursteen is een verzamelnaam voor onder andere steensoorten als graniet, marmer en hardsteen. Specialist op het gebied van natuursteen is Norvold International uit Soesterberg. Deze bekende Nederlandse leverancier heeft een wereldwijde collectie wand- en vloertegels, zowel voor binnen als buiten. In de showroom staan meer dan 100 steensoorten te pronken.  Directeur Harold Korn is met recht trots op de producten van het 40 jaar oude familiebedrijf: ‘Door de jarenlange ervaring in het importeren en distribueren van natuursteen hebben wij uitstekende, wereldwijde contacten. We importeren natuursteen uit praktisch elk Europees land en uit Azië en Zuid-Amerika. Met regelmaat gaan we op zoek naar leveranciers van nieuwe soorten steen van hoogwaardige kwaliteit. Alleen de beste steensoorten worden opgenomen in ons assortiment.’

Natuursteen met verschillende looks

FotoNatuurstenen vloeren van Norvold   FotoNatuurstenen vloeren van Norvold


Natuursteen is sterk, vochtbestendig en zo gebruiksvriendelijk dat het voor veel doeleinden kan worden gebruikt. In eerste instantie is het zeer geschikt voor de vloer. Norvold importeert het klassieke Olympic White Marmer uit Griekenland, dat  prachtig ligt op de keukenvloer. Het is vlekbestendig, makkelijk in onderhoud en gaat een leven lang mee. De tegels komen in verschillende maten en hebben een matglans afwerking.

FotoNatuurstenen vloeren van Norvold   FotoNatuurstenen vloeren van Norvold

 
Uit het verre Noord Afrika importeert Norvold de “Olifant vloer”. Een prachtige vloer met verschillende grijstinten en een verouderde look, die ontstaat door een flinke bewerking: de steen wordt getrommeld, gezaagd en geschuurd aan het oppervlak, waardoor er een soort kasteelvloer ontstaat. Verkrijgbaar in verschillende maten.

FotoNatuurstenen vloeren van Norvold   FotoNatuurstenen vloeren van Norvold


Ook de look van een eikenhouten vloer kan met onderhoudsvriendelijk natuursteen worden nagebootst. Norvold International importeert deze vloer met houtlook uit Peru en speelt zo geweldig in op de huidige trends. Met deze ‘planken’ van 80x20 centimeter legt u een visgraat vloer, die niet te onderscheiden is van de houten variant. De vloer is te verkrijgen in 5 verschillende kleuren: beige, taupe, geel, bruin en beige/grey.

FotoNatuurstenen vloeren van Norvold   FotoNatuurstenen vloeren van Norvold


Het sterke en duurzame Belgisch hardsteen is zeer geschikt als vervanger voor beton. Dit materiaal wordt breed toegepast voor een stoere bij o.a. aanrechtbladen en op de trap. De structuur van het steen is niet ruw en niet  glad. Doordat er strepen lopen op de plekken waar de zaag zijn werk heeft gedaan, krijgt het materiaal een industriële look. Uniek, duurzaam en helemaal volgens de laatste trends.

FotoNatuurstenen vloeren van Norvold   FotoNatuurstenen vloeren van Norvold


Na een bezoek aan de fabriek van Norvold en de showroom van de Gebroeders de Wilde te Naarden mogen we concluderen dat natuursteen ongekende mogelijkheden biedt. Wij zijn fan!

FotoNatuurstenen vloeren van Norvold   FotoNatuurstenen vloeren van Norvold   FotoNatuurstenen vloeren van Norvold   FotoNatuurstenen vloeren van Norvold

De vloeren afgebeeld in  dit artikel zijn te bezichtigen bij de showroom Gebr. de Wilde BV in Naarden.
De foto’s van het graniet keukenblad en de trap zijn te zien bij ST1 Gallery in Baarn

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen