pinterest
Quick-step® PARQUET.....Parket was nooit zo makkelijk!

Quick-step® PARQUET.....Parket was nooit zo makkelijk!

Naast laminaat vervaardigt Quick-Step® nu ook meerlaags parket. Vanzelfsprekend niet het eerste het beste parket. Voor Quick-Step® is het beste nooit goed genoeg. In de laminaatwereld is Quick-Step® al jaren de leider in kwaliteit, innovatie en design. Al deze waarden biedt het merk nu ook aan in zijn gamma parket. Het nieuwe Quick-Step® Parquet is een opmerkelijk stabiel meerlaags parket dat bestaat in 47 verschillende uitvoeringen, en dat zich niet alleen onderscheidt door zijn uitzonderlijk makkelijk onderhoud. Dankzij het revolutionaire, gepatenteerde Uniclic Multifit- plaatsingssysteem kan het bijvoorbeeld ook onder radiatoren of deurlijsten bijzonder makkelijk worden geïnstalleerd.

Meerlaags, ook lamelparket parket genoemd, heeft onmiskenbare voordelen. Het is milieuvriendelijker en heeft een uistekende prijs-kwaliteitverhouding, maar bezit hetzelfde stijlvolle en warm karakter als massief parket. Het nieuwe Quick-Step® Parquet telt drie collecties: Palazzo, Castello en Villa, goed voor maar liefst 47 verschillende vloeren, gaande van Franse eik tot prestigieuze exotische houtsoorten. Nog een voordeel tegenover massief parket is de mogelijke keuze voor brede en lange planken. Dankzij de meerlaagse samenstelling slaagt Quick-Step® Parquet erin planken tot 19 cm breed en 1m80 lang te ontwikkelen.

Kwaliteit van de bovenste plank

Het nieuwe Quick-Step® Parquet is samengesteld uit drie lagen: onderaan 2 mm ecologisch gecertificeerd fineerhout, dan de kernlaag van 9 mm dik gerecycleerd Hevea hout uit rubberplantages, en daarop een toplaag van minstens 3 mm massief hout waarop vooraf 7 lagen kwaliteitsvernis zijn aangebracht. Deze watergedragen vernislagen in mat, zijde- of satijnglans verzekeren een optimale bescherming en een zeer hoge slijtvastheid van de vloer. Olie, was of lak zijn niet nodig.

Quick-Step® Parquet is gebruiksklaar. Bij het plaatsen hoeft Quick-Step® Parquet niet te worden opgeschuurd, en moet er geen beschermlaag meer worden aangebracht. De 7 vooraf aangebrachte vernislagen maken de vloer onmiddellijk beloopbaar. Ze staan eveneens garant voor een gemakkelijk onderhoud.

Het nieuwe Quick-Step® Parquet onderscheidt zich eveneens door zijn grote stabiliteit. Het krimpt niet, en tengevolge van temperatuurverschillen zet het ook niet uit. Dat komt doordat de drie lagen van het meerlaags parket in verschillende richtingen op elkaar worden geperst. Bovendien is de kern van de plank een buitengewoon harde houtsoort. Hevea is even sterk als teakhout en vele malen harder dan den, populier of spar, houtsoorten die vaak voor samengestelde vloeren worden gebruikt. Of het binnenshuis wam en vochtig is, of koud en droog: een Quick-Step® Parquet-vloer geeft geen krimp.

Overal snel en eenvoudig te plaatsen

Quick-Step® Parquet kan bovendien snel en gemakkelijk worden geïnstalleerd, en dat in elke situatie. Daarvoor ontwikkelde Quick-Step het Uniclic Multifit-systeem. Het is gebaseerd op het gekende Unicilic- plaatsingssysteem die Quick-Step® in 1997 ontwikkelde voor zijn laminaatvloeren.
Het revolutionaire aan het gepatenteerde Uniclic Multifit-klikprofiel is dat het drie installatiemethoden mogelijk maakt. De eerste is schuiven en klikken (1), de tweede is wentelen en klikken (2). Bij deze twee methoden klikken de vloerplanken gewoon in elkaar. Dat gaat snel, en de vloerplanken kunnen niet worden beschadigd. Uniek aan het Uniclic Multifit- systeem is dat de vloerplanken eveneens horizontaal in elkaar kunnen gevoegd (3). Zo kan het parket ook makkelijk worden geplaatst wanneer wentelen onmogelijk is, bijvoorbeeld onder deurlijsten en radiatoren.

Het Uniclic Multifit- plaatsingssysteem is geschikt voor zowel zwevende als verlijmde plaatsing van de nieuwe Quick-Step® Parquet-vloeren. Wie opteert voor vloerverwarming, kiest best voor een verlijmde installatie.

Geen enkel ander kliksysteem evenaart de combinatie van al deze voordelen.
Zowel op de vloer als op het Uniclic Multifit-systeem geeft Quick-Step® bovendien een levenslange garantie. Het systeem heeft een weerstand van meer dan 1.200 kg/m. Dat garandeert dat de planken altijd op hun plaats blijven, en open voegen worden uitgesloten. Zo krijgt vuil geen kans om tussen de naden te geraken.

(testimonial 1)
We zijn supertevreden over onze nieuwe Parquet-vloer van Quick-Step®. Hij lijkt sprekend op massief parket, maar hij was vriendelijker voor onze portemonnee. En dankzij de beschermingslagen is hij veel gemakkelijk te onderhouden dan echte parket. Even stofzuigen, of met een wismop met een microvezeldoek erover, en hij is weer perfect schoon. Er kan ook geen vuil tussen de naden raken, want de vloer is volledig naadloos. Met een klein kind en een kat in huis is dat natuurlijk heel praktisch. Onze Quick-Step® Parquet-vloer moet ook niet worden geboend of geolied. In de toekomst niet, en ook niet toen hij werd geplaatst. Dat spaart ons een pak werk en tijd. De Quick-Step® installateur was nog maar net de deur uit, en we konden er al op lopen en onze tafel, stoelen en zetels al terugzetten. Van tevredenheid hebben we ’s avonds een flesje cava laten knallen.’

(testimonial 2)
Vroeger verlijmde en nagelde ik parketvloeren. Wanneer mensen dat liever hebben doe ik dat natuurlijk nog altijd, maar als u mijn mening vraagt, ga ik resoluut voor het Uniclic Multifit- plaatsingssysteem. Sinds het op de markt is, raad ik het iedereen aan. Met dit revolutionaire systeem leg ik een vloer tot drie keer sneller. De vloer is ook perfect egaal. De planken sluiten perfect naadloos aan zodat er geen ruimte is voor speling. Het resultaat is een parket zonder hoogteverschillen, en dus ook zonder gevaar voor slijtage op de randen.

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen