pinterest
Innovatieve houten vloer van MEISTER in 3D-geprint huis

Innovatieve houten vloer van MEISTER in 3D-geprint huis

In Duitsland werd onlangs het eerste geprinte huis geopend. Meister had de primeur om in dit innovatieve gebouw de vloer leggen. Zowel in de slaapkamers als de woonkamer van deze complete 3d-geprinte woning werd gekozen voor de Lindura houten vloer. De eengezinswoning met twee verdiepingen en een woonoppervlak van zo'n 160 m2 is ontworpen door een plaatselijk ingenieurs- en architectenbureau. 

Natuurlijke vloer in geprint huis

FotoInnovatieve houten vloer van MEISTER in 3D-geprint huis

De combinatie is spectaculair. De hightech houten vloer in eik rustiek natuurgeolied in een huis dat is gefabriceerd uit een 3D betonprinter. Warm versus koel. De natuurlijke uitstraling van de vloer tegenover de ongepleisterde betonnen wanden met unieke, gelaagde vorm. De lange planken (2600 x 320 mm) maken de ruimtes nog groter.

De Lindura houten vloer is zwevend geplaatst. Dankzij het gepatenteerde kliksysteem hoeft de vloer niet te worden verlijmd. Er is tevens voor akoestische isolatie gezorgd met de MEISTER-contactgeluiddemping.

Duurzaam materiaal

FotoInnovatieve houten vloer van MEISTER in 3D-geprint huis

Tijdens het productieproces van de Lindura vloeren van MEISTER wordt gebruik gemaakt van de zogenaamde Wood Powder-technologie. Dit is een fijn poeder van houtvezels en minerale bestanddelen dat met de deklaag van echt hout versmelt. Hierdoor ontstaat een extreem robuust oppervlak, dat mooi blijft tijdens zware belasting. En door de combinatie met Wood Powder kan het stabiele oppervlak van een zuinigere en dunnere houten laag worden voorzien dan bij andere houten en parketvloeren, wat goed voor het milieu is en duurzaam mag worden genoemd.1

Lindura kan zwevend worden gelegd, is geschikt voor renovaties en kan ook op vloerverwarming worden geplaatst. Lindura houten vloeren zijn beschikbaar in een natuurgeoliede of mat gelakte uitvoering met uiteenlopende kleuren van eik of notelaar.

FotoInnovatieve houten vloer van MEISTER in 3D-geprint huis

Voor meer informatie over deze vloeren: bezoek de Meister.com

PRODUCTEN IN ONS ASSORTIMENT

Bekijk alle producten
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen