pinterest
Laminaattrends van MEISTER

Laminaattrends van MEISTER

Harmonische aardekleuren en rustiek eiken gebarsten; in de moderne laminaat-collecties van Meister blijft de landhuisstijl in al zijn facetten staan. Lange, brede formaten zijn de trend – geheel in de zin van MeisterWerke, op de markt bekend als 'specialist voor lange planken'. De synchrone poriëndruk zorgt voor authentieke, diepe structuren in de oppervlakken. Veredelingen zoals 'bouwhout' of 'eiken gebarsten' geven de used look een nieuw, stijlvol tintje. Lichte kleurtinten en een heel gamma aan warme aardetinten van licht tot donker in allerlei fijne nuances zijn ook erg trendy.

FotoLaminaattrends van MEISTER

Meister laminaat Melango met planken van meer dan 2 meter

Laminiaatvloeren met houtlook

"MEISTER biedt met zijn nieuwe laminaatassortiment precies de producten die de vakhandel de komende jaren goed kan verkopen en die passen bij de inrichtingstrends van onze doelgroepen“, aldus Volker Kettler, hoofd productontwikkeling bij MeisterWerke. De nieuwe MEISTER-laminaatcollecties volgen geen kortstondige modegrillen, integendeel: met hun innovatieve decors en structuren dragen ze zelf bij aan de totstandkoming van inrichtingstrends die op de verschillende markten net beginnen te dagen. Nieuw vertegenwoordigd in het assortiment is de uitgebreide collectie LD 300 I 25 Melango met 25 cm brede landhuisplanken in 12 aantrekkelijke decors. Qua kleur en structuur geheel herzien schitteren de oppervlakken uit de collectie LS 300 in het slanke plankformaat. De royale kasteelplanken-collectie LD 400 in XXL-formaat is geheel nieuw. Deze vertoont een duidelijk meer consumentgerichte stijl van de decors met de nadruk op eiken. Met nog slechts 10,5 mm dikte bewijzen deze planken goede diensten bij renovaties.

FotoLaminaattrends van MEISTER

Meister laminaat Micala met alle inrichtingsstijlen te combineren

Drie kleurenspectra bieden een gemakkelijke toegang

Onder het motto 'Ruimtes vol leven' presenteert de nieuwe collectie-catalogus de hele wereld van de MEISTER-laminaatvloeren in sprekende foto's die de fantasie prikkelen en steeds weer nieuwe vloerverhalen vertellen. Bij de keuze van een laminaatvloer is vaak in eerste instantie de decor-kleur bepalend. Om het de consument zo gemakkelijk mogelijk te maken biedt MEISTER met de drie kleurenspectra Licht, Midden, Donker een directe toegang tot zijn uitgebreide assortiment aan laminaatvloeren. De actuele catalogus deelt de laminaatvloeren dus niet simpelweg in op collecties. Daarnaast verkrijgt de klant via de kleurkeuze een eerste oriëntatie en inspiratie die hem uiteindelijk naar het laminaat van zijn voorkeur leidt.

De MEISTER-laminaatvloeren uit het lichte spectrum met decors als eiken wit, essen pure of bouwhout licht ondersteunen allerlei inrichtingsstijlen ton sur ton of als licht contrapunt. Perfecte balans is de kracht van de laminaatvloeren uit het middelste kleurenspectrum, bijvoorbeeld in eiken toffee, eiken gebarsten cognac of pijn vintage licht. Zij veranderen al naargelang hun omgeving van expressie, aarden het luchtige en verlenen vleugels aan het aardse. Chic en diepzinnig komen de decors uit het donkere spectrum voor de dag, zoals lariks vintage bruin, eiken kopergrijs of eiken noga. In elke woonstijl, van gedegen tot modern, kunnen zij ofwel als harmonische aanvulling of als bewust markant uitroepteken fungeren. Bij de bruine decor-tinten voegen zich in dit donkere kleurenspectrum ook aparte grijs-nuances zoals eiken titanium.

Warme aardetinten in fijne nuances

In navolging van zijn drie kleurenspectra heeft MEISTER de kleurenwaaier van zijn laminaatcollecties nauwkeurig onder de loep genomen. Het nieuwe assortiment is behoorlijk opgeruimd en qua kleur gestroomlijnd: de rode houtoptieken zijn verdwenen, het donkere kleurenspectrum werd bewust uitgedund. In plaats daarvan domineren de warme aardetinten. In fijne nuances van crème of 'greige' (grijs-beige) tot elegante, grijs-bruine slibtinten is het innemende spectrum aan aardetinten in alle collecties van MEISTER terug te vinden. Met lichte en middeldonkere kleuren zet MEISTER de toon voor modern vloerdesign in de landhuisstijl. Bij harmonische eiken-, levendige spar- of zachte essen-decors wordt in de details gespeeld met de aardekleuren. Ruim 70 procent van de houtdecors is niet meer 'naturel', maar vertoont een subtiele witte of grijze sluier. Ook de trendy MEISTER-vloeren in 'bouwhout'-optiek verkrijgen daardoor hun 'typische' cementsluier-uiterlijk.

Niet alleen het oog eet mee: een feestmaal voor de tastzin

Kleur is één aspect, maar pas de combinatie met de voelbare oppervlaktestructuur verleent de premium-laminaatvloeren van MEISTER hun bijzondere verschijning. De MeisterWerkers zijn daarbij technisch geheel up to date. In het actuele assortiment hebben ze de keuze aan oppervlaktestructuren verhoogd van acht tot tien. Vooral de rustieke ruwe-houtoptiek is zeer gevraagd. Deze trend, die oorspronkelijk uit de winkelbouw stamt, wordt door MEISTER getransponeerd naar de privésfeer. Hier vertonen de laminaatvloeren aantrekkelijke 'used look'-optieken in een zeer veelzijdige interpretatie.

Oorspronkelijkheid puur: ruwe-houtoptiek en eiken gebarsten

Met de synchrone poriëndruk brengt MEISTER authentieke oppervlaktestructuren op de laminaatvloer aan – van kleine windscheuren tot aan diep en markant 'eiken gebarsten'. Dit is met name present in de hoogwaardige landhuisplanken-collecties LD 400 of LD 300 Melango. De zes nieuwe synchroonporiën zijn voor het grootste deel diep gestructureerd: de harmonische decors vertonen daarmee een duidelijke houtstructuur, de levendige decors krijgen voelbare noesten en bij de rustieke decors voelt men in het oppervlak diepe scheur-structuren. 'Woodfinish mat' vertoont een diep reliëf dat het verloop van de afgebeelde houtvezels onderstreept en bij een mat oppervlak oogt als geborsteld hout. Eveneens nieuw bij MEISTER is de 'poriënstructuur ruwhout': op elke plank worden zeer fijne schaafsporen nagebootst. Zo krijgt de vloer de bekoorlijke look van onbehandeld of geolied hout dat vers geschuurd is.

Intelligente opbouw voor de beste eigenschappen

Klanten die hun MEISTER-laminaatvloer in een directe vergelijking van de eigenschappen willen kiezen, worden op hun wenken bediend: een pictogram-overzicht in de nieuwe catalogus laat de karakteristieke eigenschappen van de acht premium-collecties in één oogopslag zien. Speciaal antistatisch, extreem robuust of bijzonder chic wat de oppervlakte-finishing betreft – met deze indeling vindt iedereen snel de laminaatvloer die het beste past bij de eigen voorstellingen en eisen.

De premium-laminaatvloeren van MEISTER zijn verkrijgbaar in hout-, steen- of textieldecor. Ze zijn allemaal 'Made in Germany' en overtuigen van de onderste tot de bovenste laag met uitstekende kwaliteit en functionaliteit – ook dat komt in de nieuwe assortimentscatalogus in beeld en tekst duidelijk naar voren. Een verantwoorde productkeuze en technisch zeer vooruitstrevende productiemethoden garanderen voortreffelijke gebruikseigenschappen. Alle MEISTER-laminaatvloeren zijn onderscheiden met het keurmerk 'Blauwe Engel'. De antistatic-finish behoort net zo tot de standaard als het gepatenteerde Masterclic-systeem dat van de tegel tot de kasteelplank een eenvoudige montage en gegarandeerd blijvend gesloten voegen biedt. Desgewenst zijn de meeste planken ook leverbaar met een geïntegreerde contactgeluiddemping. Deze maakt van de laminaatvloeren van MEISTER ware stiltekampioenen. MEISTER is een premium-merk, daarom is het laminaat-assortiment uitsluitend verkrijgbaar via de vakhandel. Alleen hier vindt men het vereiste competente advies dat uiteindelijk zorgt voor volledig tevreden MEISTER-klanten.

Meer weten? Vraag vrijblijvend meer informatie aan

Informatie aanvragen bij Meister

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

PRODUCTEN IN ONS ASSORTIMENT

Bekijk alle producten
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen