Alles over laminaat vloeren

Alles over laminaat vloeren

Ben je op zoek naar een laminaatvloer? Brede planken, parketdecors en vloeren met de optiek van vele steensoorten; met laminaat is zoveel mogelijk. Tegenwoordig is het originele reliëf van hout tot in de puntjes is nagebootst. Laminaat is niet alleen mooi, het heeft ook vele voordelen.

Trends in laminaat

Ambachtelijke, doorleefde vloeren voeren de boventoon. Brede planken geven een robuuste optiek. Bij de parketdecors staat tropisch hardhout centraal. Onder de steensoorten zijn leisteen en beton een trend. Tegenwoordig is laminaat met het blote oog bijna niet meer van ‘echt’ te onderscheiden. De kenmerkende nerftekening en rijke kleurschakeringen van houten vloeren worden met behulp van verfijnde reprotechnieken tot in detail nagebootst. Tegenwoordig kan zelfs de voelbare oppervlaktestructuur – nerfjes, noesten, butsen – perfect in reliëf worden geperst. Laminaat in tegeldecor heeft voelbare voegen en handvorm putjes.

Prints en patronen

Bij de houtsoorten zien we steeds meer prints van exotische soorten opkomen, het liefst in donkere kleuren zoals ebben en wengé. Een betaalbaar en milieuvriendelijk alternatief. Daarnaast kennen we laminaat met het uiterlijk van natuursteen. Bij de plavuizen behoren leisteen, travertin en betonlook tot de mogelijkheden, naast klassiekers als terracotta en hardsteen. Een derde groep is het zogenaamde ‘art’ laminaat met fantasiemotieven, veelal hippe retro-motieven. Voor kinderen zijn er vrolijke kleurtjes.
Met laminaat zijn ook mooie patronen te leggen. Combineer bijvoorbeeld eens verschillende houtdecors of een houtprint met een steenprint. Naast de standaard lamellen zijn er ook inlays (vierkante tegeltjes) die ingewikkelder mozaïeken mogelijk maken. Een recente noviteit zijn de smalle korte lamellen voor het leggen van traditionele patroonvloeren waaronder klassiek visgraat en blokmotief.

Slijtvast en betaalbaar

Laminaat is gemakkelijk zelf te leggen door het handige kliksysteem. Messing en groef worden daarbij zonder lijm in elkaar geklikt. De lamellen zijn ook weer gemakkelijk uit elkaar te halen; een paar keer verhuizen is dus mogelijk. Bovendien is laminaat betaalbaar. Het materiaal is supersterk, te danken aan een doordachte opbouw. De kern bestaat uit houtvezelplaat (HDF of MDF) met daarop een laagje dessinpapier. Hierop worden weer diverse slijt- en slagvaste kunststof lagen aangebracht. Deze slijtlagen worden met het jaar sterker, onder andere dankzij ingestrooide aluminium deeltjes. Bij de betere kwaliteiten zit onder het dessinpapier nog een extra laagje krachtpapier.
Er zijn ook speciale waterdichte laminaatvloeren op de markt die zeer geschikt zijn voor natte ruimtes zoals badkamer en toilet. Ze bestaan voor 100% uit kunststof. Ook het zogenaamde scheepsdek laminaat met rubberen of neopreen tussenstrips is waterdicht te krijgen. De kopse kanten worden dan handmatig gekit.

Voorbeelden van laminaatvloeren

Bekijk hier voorbeelden van laminaatvloeren

Laminaat vloer met houtlook via Your Floor

Werkkamer met laminaatvloer via Meister

Laminaat met houtlook. Vloer in slaapkamer via Your Floor

Laminaatvloer met natuursteen-leisteen look in de keuken - via Meister

Laminaatvloer Haro Gran via - Your Floor

Laminaatvloer met houtlook via Meister

Laminaatvloer in de keuken (donkerbruin) - Nadura rustic wood via Meister

Laminaat vloer in de slaapkamer via Meister

Inspiratie en informatie

Voor meer informatie en inspiratie op het gebied van laminaat vloeren kunt u kijken naar "product in beeld" en naar onze inspiratie-borden op Pinterest. Bovendien is het mogelijk om via onze brochure-service gratis mooie brochures te bestellen boordevol informatie.

Brochure-service UW-vloer


BLADER OP MERK

BLADER OP PRODUCTGROEP