pinterest
Alles over laminaat vloeren

Alles over laminaat vloeren

Ben je op zoek naar een laminaatvloer? Brede planken, parketdecors en vloeren met de optiek van vele steensoorten; met laminaat is zoveel mogelijk. Tegenwoordig is het originele reliëf van hout tot in de puntjes is nagebootst. Laminaat is niet alleen mooi, het heeft ook vele voordelen.

Trends in laminaat

Tegenwoordig is laminaat met het blote oog bijna niet meer van ‘echt’ te onderscheiden. De kenmerkende nerftekening en rijke kleurschakeringen van houten vloeren worden met behulp van verfijnde reprotechnieken tot in detail nagebootst. Zelfs de voelbare oppervlaktestructuur – nerfjes, noesten, butsen – perfect in reliëf worden geperst.

Ambachtelijke, doorleefde vloeren voeren de boventoon. Brede planken geven een robuuste optiek.

FotoAlles over laminaat vloeren

Meister laminaatvloer Melango LD300

Ambachtelijke, doorleefde vloeren voeren de boventoon. Brede planken geven een robuuste optiek. Bij de parketdecors staat tropisch hardhout centraal.

Prints en patronen

FotoAlles over laminaat vloeren

Bij de houtsoorten zien we steeds meer prints van exotische soorten opkomen, het liefst in donkere kleuren zoals ebben en wengé. Een betaalbaar en milieuvriendelijk alternatief. Daarnaast kennen we laminaat met het uiterlijk van natuursteen. Bij de plavuizen behoren leisteen, travertin en betonlook tot de mogelijkheden, naast klassiekers als terracotta en hardsteen. Een derde groep is het zogenaamde ‘art’ laminaat met fantasiemotieven, veelal hippe retro-motieven. Voor kinderen zijn er vrolijke kleurtjes.

Mooie patronen zijn te leggen. Combineer bijvoorbeeld eens verschillende houtdecors of een houtprint met een steenprint.

Met laminaat zijn ook mooie patronen te leggen. Combineer bijvoorbeeld eens verschillende houtdecors of een houtprint met een steenprint. Naast de standaard lamellen zijn er ook inlays (vierkante tegeltjes) die ingewikkelder mozaïeken mogelijk maken. Een recente noviteit zijn de smalle korte lamellen voor het leggen van traditionele patroonvloeren waaronder klassiek visgraat en blokmotief.

Slijtvast en betaalbaar

FotoAlles over laminaat vloeren

Laminaat is gemakkelijk zelf te leggen door het handige kliksysteem. Messing en groef worden daarbij zonder lijm in elkaar geklikt. De lamellen zijn ook weer gemakkelijk uit elkaar te halen; een paar keer verhuizen is dus mogelijk. Bovendien is laminaat betaalbaar. Het materiaal is supersterk, te danken aan een doordachte opbouw. De kern bestaat uit houtvezelplaat (HDF of MDF) met daarop een laagje dessinpapier. Hierop worden weer diverse slijt- en slagvaste kunststof lagen aangebracht. Deze slijtlagen worden met het jaar sterker, onder andere dankzij ingestrooide aluminium deeltjes. Bij de betere kwaliteiten zit onder het dessinpapier nog een extra laagje krachtpapier.

Waterdicht

FotoAlles over laminaat vloeren

Meister laminaatvloer AquaSafe-uitvoering

Er zijn ook speciale waterdichte laminaatvloeren op de markt die zeer geschikt zijn voor natte ruimtes zoals badkamer en toilet. Ze bestaan voor 100% uit kunststof. Alle Premium-laminaatvloeren van Meister  (Laminaat Melango, Laminaat Micala en Laminaat Talamo) zijn door hun speciale AquaSafe-uitvoering geschikt voor vochtige ruimtes en kunnen zonder problemen worden toegepast in keukens en badkamers.

FotoAlles over laminaat vloeren

Inspiratie en informatie

Kijk voor meer informatie en inspiratie bij "product in beeld" of surf eens naar onze inspiratie-borden op Pinterest. Bovendien is het mogelijk om via onze brochure-service gratis mooie brochures te bestellen boordevol informatie.

PRODUCTEN IN ONS ASSORTIMENT

Bekijk alle producten
banner
Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner
Uw-Woonmagazine Shop
Bekijk alle aanbiedingen

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen