pinterest
Kersbergen plaatst binnen en buiten natuursteen

Kersbergen plaatst binnen en buiten natuursteen

Op een stralende dag heerlijk genieten in de eigen achtertuin. Dat was de insteek van de bewoners van deze woning in Stolwijk. Prachtige vergezichten over polders met gras en koeien vanaf hun huis dat aan de rand van het dorp staat, dat omgeven is door weilanden. Dat betekent ook altijd wind. Daarom wilden zij een plek creëren in de tuin, waar ze in elk jaargetijde kunnen genieten van de natuur. Kersbergen Natuursteen hielp hen een droomplek te creëren.

Hardstenen vloer

FotoKersbergen plaatst binnen en buiten natuursteen

De bewoners besloten, na enig denkwerk, een luxe tuinhuis te bouwen aan de rand van het perceel. Een robuust gebouw met eiken gebinten en een prachtige natuurstenen vloer van Belgisch hardsteen Abdij. Deze vloer is zowel in het gebouw als op het aangrenzende terras aangelegd. Het Belgisch blauwsteen uit Henegouwen wat hiervoor werd gebruikt, wordt al ruim 130 jaar door Carrieres du Hainaut gewonnen op een diepte van maar liefst 75 meter. Het bijzondere van het Belgisch arduin is dat elke tegel uniek is en zijn eigen verhaal vertelt door de aanwezige fossielen en aders. Dat maakt elke hardstenen vloer uniek. 

Abdij bewerking

FotoKersbergen plaatst binnen en buiten natuursteen

De naam van deze vloerbewerking in en om het luxe tuinhuis geeft zijn uitstraling al weer. De bewerking 'Abdij' probeert de vloeren na te bootsen die nog te vinden zijn in de oude kloosters. Door de eeuwen heen zijn deze vloeren belopen en is er intensief op geleefd. Dit geeft de vloer uitstraling en karakter. Het is natuurlijk niet mogelijk om elke vloer uit de oude abdijen te halen en deze in een woning te plaatsen. Daarom heeft de steenbewerker door middel van verschillende bewerkingen geprobeerd de uitstraling van de oude dallen vloeren na te maken. Deze vloer is geborsteld en heeft wat grovere randen dan bijvoorbeeld de bewerking 'Pastorij'.

Idyllisch 

FotoKersbergen plaatst binnen en buiten natuursteenIn de zomermaanden kunnen de deuren worden geopend, waardoor een panoramisch uitzicht ontstaat. In de koudere wintermaanden kan de houtkachel worden gebruikt en is het heerlijk vertoeven met een wijntje of warme chocomelk. Het is een idyllische plek geworden, die een is met de natuur en waar je eindeloos kunt genieten ván de natuur. 

Bron: Kersbergen.nl

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen