pinterest
Natuursteen vloeren, mooi en geschikt voor elke ruimte

Natuursteen vloeren, mooi en geschikt voor elke ruimte

Natuursteen vloeren vormen de passie van Kersbergen. De specialist in deze unieke vloeren haalt uit steengroeven overal ter wereld het assortiment in huis. Zo vallen bijvoorbeeld leisteen uit Brazilië, kalksteen uit Marokko, Belgisch hardsteen en Franse kalksteen onder de collectie van het Nederlandse bedrijf. 

De vele mogelijkheden van Belgisch hardsteen 

FotoNatuursteen vloeren, mooi en geschikt voor elke ruimte

Met Belgisch hardsteen is veel mogelijk, voordat het uiteindelijk thuis op de vloer ligt. En juist doordat de toepassingen legio zijn, is dit een interessante tegel voor ons Nederlanders. De uitstraling maakt deze steen geschikt voor diverse interieurs. Ook omdat de natuursteen hier niet zo ver vandaan komt, maakt het interessant. Een van de unieke bewerkingen is zandstralen. Door het hardsteen onder hoge druk te stralen met fijn zand, ontstaat er een licht grijze vloertegel.

FotoNatuursteen vloeren, mooi en geschikt voor elke ruimte

De kleur en structuur lijken op die van een hippe betonlook vloer. Na het zandstralen kan de vloer worden nageborsteld met verschillende borstelingen, wat voor een verdieping van de kleur zorgt. Daar komt die kenmerkende blauwgrijze uitstraling vandaan. Deze toepassing zorgt voor een ruw oppervlak, wat maakt dat eventuele krassen niet goed zichtbaar zijn. Deze vloertegels zijn verkrijgbaar in verschillende maten die beginnen vanaf 30 x 30cm tot tegels van een behoorlijk formaat van een meter bij een meter.

Drie tinten Marokkaans grijs

FotoNatuursteen vloeren, mooi en geschikt voor elke ruimte

Deze vloer is populair, weten ze bij Kersbergen. De Marrakech Grey combineert drie verschillende grijstinten tot deze fraaie Marokkaanse kalksteen. Deze mix zorgt voor een speelse vloer, ook omdat de kleurtinten en de verschillende maten elkaar afwisselen. De Marokkaanse kalksteen is één van de meest verkochte vloeren bij Kersbergen. Veel mensen vallen voor de matte robuuste uitstraling van de Marrakech Grey vloertegels en prijzen hem om zijn gebruiksgemak. Wat meespeelt, is dat deze vloer goed te combineren is met vloerverwarming, wat aan te raden om als verwarming voor je woning te gebruiken.

Haal de natuur in huis met de gelaagdheid van leisteen grijs 

FotoNatuursteen vloeren, mooi en geschikt voor elke ruimte

Het mooie van deze leistenen vloer is dat de natuur en de kracht daarvan zo duidelijk aanwezig is. Kijk maar eens goed naar het breukruwe oppervlak. Dit is tot stand gekomen door splijting. De gelaagdheid is goed zichtbaar. Om de vloer een zachte uitstraling te geven, in plaats van het breukruwe, worden de tegels getrommeld in een machine. Hier botsen kleine keramische stenen tegen het oppervlak en de randen van de tegels. Dit zorgt tevens voor de verouderde uitstraling.

FotoNatuursteen vloeren, mooi en geschikt voor elke ruimte

Juist door het afwisselen van de verschillende maten tegels ontstaat, desgewenst, een speels effect. De vloer verdient wel een extra beschermlaag die kan worden aangebracht met een transparant impregneermiddel. Daarna is schoonmaken heel eenvoudig door aan het water een scheutje natuurzeep te mengen en dweilen maar. 

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen