pinterest
Houten vloeren 'puur natuur'

Houten vloeren 'puur natuur'

De houten vloeren van Quick-Step hebben een ongerepte uitstraling en spelen daarmee mooi in op de 'puur natuur' trend van dit moment. Interieur, mode, beauty & food; momenteel zitten die verschillende disciplines volledig op één lijn. Op al die domeinen gaan we namelijk voor onbewerkt, natuurlijk en puur. Na de overdaad van de jaren 90 en het begin van de 21ste eeuw, kiezen we nu voor simpel en sober.

Houten vloeren met een natuurlijke 'look'

Het interieur flirt al een tijdje met het pure en natuurlijke, onder andere door de populariteit van gerecyclede producten, en het opnieuw gebruiken van grondstoffen en oude materialen. De trend zet zich door in het kleurgebruik, dat teruggaat naar het aardse en het zachte. Inspiratie zoeken de ontwerpers bij Moeder Aarde. Ook natuurlijke materialen zijn in opmars. Hout op de vloer is altijd in gebleven, maar de planken mogen nu weer als echt hout herkend worden. Belangrijk voor een natuurlijke look is dat de vloer een matte afwerking heeft. Hout glimt namelijk niet van nature. Quick-Step ontwikkelde een extra matte lakafwerking voor enkele van de parketvloeren. Het gebruiksgemak van een lak in combinatie met de look and feel van onbehandeld hout. De collecties Variano en Palazzo passen volledig binnen die natuurlijke trend. Enkele van de variaties werden afgewerkt met extra matte lak, andere met olie, wat nog altijd een mat en natuurlijk effect oplevert.

Voorbeelden van parketvloeren van Quick-Step

De zes nieuwe eiken vloeren uit de parketcollectie Palazzo van Quick-Step werden daarom zo min mogelijk behandeld voor een zo natuurlijk mogelijk effect. Knoesten en scheuren zijn nog aanwezig in de uitvoeringen 'Country ruwe eik', 'Blue mountain eik geolied' en 'Eik kaneel extra mat'. 

FotoHouten vloeren 'puur natuur'

Die collecties, waarbij de natuurlijke imperfecties behouden bleven, hebben de meest rauwe look. De vloeren 'Verfijnde eik extra mat', 'Wintereik geolied' en 'Zomerbries eik geolied' ogen rustieker en egaler, en passen perfect in het soberder less is more-interieur

FotoHouten vloeren 'puur natuur'

Patchwork van hout op de vloer

Hergebruikte materialen en gerecyclede producten duiken steeds meer op in het interieur door hun duurzaamheid, maar zeker ook door de charme die ze uitstralen. Plankjes in verschillende breedtes, lengtes en afwerkingen ... een patchwork van hout op de vloer past helemaal in deze trend. De Variano-collectie van Quick-Step vat verschillende puur-eigenschappen samen, maar dan op één makkelijk te installeren plank.

FotoHouten vloeren 'puur natuur'

Ruwe en effen plankjes van verschillende afmetingen werden zorgvuldig samengesteld om een uniek, nonchalant geheel te creëren. De authenticiteit van een oude plankenvloer met het installatiegemak van Quick-Step. De twee nieuwste variaties zijn beschikbaar in de extra matte lak voor een maximaal natuurlijk effect.

FotoHouten vloeren 'puur natuur'

Quick-Step Variano vloeren zijn in alle opzichten uniek. Ze hebben samengestelde planken van eikenhout, met de aanblik van een gerenoveerde teruggewonnen vloer. Hun verweerde randen, gebarsten knopen, zaagsneden en variaties in kleur en afmetingen dragen bij tot het unieke karakter van deze vloeren.

FotoHouten vloeren 'puur natuur'

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen