pinterest
Alles over houten vloeren

Alles over houten vloeren

Ben je op zoek naar een houten vloer, maar zie je door de bomen het bos niet meer? Wij helpen je graag op weg met informatie, zodat je weet waar je op moet letten en wat de mogelijkheden zijn. 

Bij een renovatie of een verbouwing is een houten vloerbedekking populair. Geen wonder, want niets brengt zo gemakkelijk sfeer in huis als een hoogwaardige houten vloer. Tegelijkertijd vraag je je misschien af of een houten vloer niet heel kwetsbaar is en lastig om te onderhouden, vooral in ruimtes als de keuken of in de hal. En hoe zit het eigenlijk met de beschikbaarheid gezien het huidige tekort aan hout? In dit artikel geven we je antwoord op verschillende vragen

Trends in houten vloeren

Warm en huiselijk is het handelsmerk van de houten vloer en daar houden wij heel erg van in Nederland. Door kiezen voor een bepaalde houtsoort, kleurafwerking, legpatroon of plankbreedte stel je een vloer samen, die aansluiten bij de sfeer die je wilt creëren in jouw interieur.

Het in patroon leggen van planken is populair. De supergrove visgraat geeft deze klassieker een moderne twist en de Hongaarse punt geeft iedere ruimte een verfijnde en elegante uitstraling. Houten planken zijn modern en tijdloos en het meest bekende en toegepaste patroon voor houten vloeren en parket. Extra brede planken zorgen voor een prachtige ruimtelijke en rustige sfeer en geven de vloer een moderne look. 

FotoAlles over houten vloeren

Natuurgeolied en ultramat gelakte vloeren zijn de trend en geven het interieur een lichte en rustige basis. Kleuren beïnvloeden niet alleen de sfeer; ze kunnen een ruimte ook groter of juist kleiner doen lijken. Zeker wanneer dit gecombineerd wordt met een bepaald legpatroon. Een smalle, lange ruimte zal breder lijken wanneer er gekozen wordt voor lichtgetinte, liefst brede vloerdelen die in de breedte worden gelegd.

Innovatieve houten vloeren

Houten vloeren-leveranciers hebben innovatieve technologien ontwikkeld om creatief om te gaan met het tekort aan hout. Zo zijn er nu parketvloeren die in vergelijking met standaard meerlaags parket slechts 1/8 aan hout als grondstof gebruikt. Hoe het werkt? Voor dit innovatief productieproces wordt gebruik gemaakt van een fijn poeder gemaakt van houtvezels en minerale componenten dat wordt versmolten met de toplaag van echt hout om een ​​extreem duurzaam oppervlak te vormen. Deze zogenaamde Wood Powder technologie maakt van de bijzonder slijtvaste high-tech Lindura houten vloeren dé vloer van de toekomst die ook nog eens heel gemakkelijk schoon te maken is. 

Bescherming

Let goed op dat je vloer wordt beschermd met de juiste beschermingslaag. Met de juiste toplaag zorg je ervoor dat je vloer weinig onderhoud nodig. De Meister vloeren hebben een speciaal ontwikkelde, innovatieve ultramatte lak Duratec Nature die ook nog eens een sterk verbeterde vlekbestendigheid met antivoetafdrukeffect geeft en een hoge weerstand tegen microkrassen en slijtage. Tegelijkertijd ziet de vloer er niet gelakt uit - integendeel!

De randen van de nieuwe Lindura vloeren worden met AquaStop-impregnering bewerkt. Zo worden deze vloeren 24 h watervast en geschikt voor vochtige ruimtes zoals de keuken en badkamer. Alle oppervlakken – zowel ultramat gelakt als natuurgeolied – beschikken bovendien over een bewezen antibacteriële werking.

FotoAlles over houten vloeren

Houten vloer en vloerverwarming

In steeds meer woningen wordt de vloer geïsoleerd en vloerverwarming gelegd. Gelukkig gaan houten vloeren en vloerverwarming heel goed samen. Hout wordt trager warm in vergelijking met andere vloertypen, zoals plavuizen. Maar hierdoor koelt het hout ook langzamer af en blijft de houten vloer langer warmte afgeven. Met een constante temperatuur op de thermostaat heb je een constante temperatuur in huis en een comfortabel leefklimaat. Bovendien bespaart dat energie!

Houten trap

Wie zegt er eigenlijk dat houten vloeren alleen op de vloer horen? Met het juiste trapkantprofiel kan Lindura zelfs voor trappen worden gebruikt. Het type 11 profiel zorgt bovendien voor een extra stootvaste rand. 

FotoAlles over houten vloeren

Met een praktisch railsysteem van Meister kan je de vloerdelen zelfs eenvoudig in verticale positie bevestigen. Natuurlijk hout aan de wand verandert de sfeer van een ruimte op een unieke manier: het beïnvloedt het kamergeluid, de werking van het licht en creëert met zijn kleur en structuur een aangename, huiselijke sfeer. En het beste van alles, het ziet er gewoon geweldig uit.

FotoAlles over houten vloeren

Inspiratie en informatie

Ga voor meer informatie en inspiratie op het gebied van houten vloeren naar "product in beeld" en naar onze inspiratie-borden op Pinterest. Bovendien is het mogelijk om via onze brochure-service gratis mooie brochures te bestellen boordevol informatie.

Foto's: Lindura houten vloeren van Meister

Informatie aanvragen bij Meister

PRODUCTEN IN ONS ASSORTIMENT

Bekijk alle producten
banner
Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner
Uw-Woonmagazine Shop
Bekijk alle aanbiedingen

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen