pinterest
Hoe kies je een vloer?

Hoe kies je een vloer?

Het kiezen van een vloerbedekking kan een lastige opgave zijn. Er zijn ontzettend veel mogelijkheden en het is natuurlijk een keuze voor de langere termijn. Om het een beetje makkelijker te maken zetten we hieronder verschillende aspecten uiteen die van invloed kunnen zijn bij het kopen van een vloer.

De ruimte

Allereerst is het belangrijk om te weten voor welke ruimte de vloer bedoeld is. Een badkamer is een vochtige ruimte terwijl een keuken vooral hygiënisch moet zijn. En waar de gang een koppeling is tussen meerdere ruimtes zal je in de slaapkamer vooral op blote voeten willen lopen.

Vloerverwarming

Niet alle vloeren zijn geschikt in combinatie met vloerverwarming. Een houten vloer zal gaan uitzetten vanwege de natuurlijke materialen. Een PVC- of laminaatvloer daarentegen is wel geschikt voor vloerverwarming.

Kinderen of huisdieren

Wanneer je kinderen of huisdieren hebt is het aannemelijk dat er sneller viezigheid of beschadigingen ontstaan. Het zou zonde zijn als er hierdoor minder ‘geleefd’ mag worden in huis. Kies daarom een stevige vloer met een goede beschermlaag.

Uitstraling

Van wat voor soort woonstijl houd jij? Een gietvloer past bij een industriële of design uitstraling. Een houten vloer daarentegen is meer iets voor een klassieke of romantische woonstijl. Bedenk eens welke materialen en stijl nou eigenlijk bij jou past.

Allergie

Natuurlijk moet je iedere vloer goed schoonmaken, maar voor mensen met een (huisstofmijt)allergie is dit van nog groter belang. Hoewel de meeste mensen denken dat een gladde vloer beter is dan tapijt, is het omgekeerde waar. Een allergische reactie wordt namelijk veroorzaakt door rond dwarrelende stofvlokken. Daar waar een gladde vloer de stof doet opwaaien, houdt tapijt het stof juist vast. Meerdere malen per week stofzuigen is wel een vereiste.

Prijs

Last but not least, je budget. Jij bent diegene die moet bepalen wat het budget is dat je neer wilt leggen voor een nieuwe vloer. Hoewel de meeste vloeren tientallen jaren meegaan, is het een hoop geld dat je in één keer moet uitgeven. Denk hier goed over na en spaar eventueel eerst een bepaald bedrag bij elkaar, zodat het minder zwaar aanvoelt.

Al met al, een hoop factoren om rekening mee te houden. Informeer je goed van te voren en overhaast niks. Vergelijk ook niet met anderen. Jij bent diegene die het met de vloer moet doen. Een laatste, belangrijke tip is om een vloerstaal aan te vragen. Bij Carpetright bijvoorbeeld kan dit gratis. Zo kun je thuis rustig kijken of de vloer de gewenste effecten heeft en bij de rest van je interieur past. Succes!

Vloereninspiratie

Een laminaatvloer is geschikt voor vloerverwarming. Een mooie en behaaglijke oplossing voor de slaapkamer. Nooit meer koude voeten wanneer je je bed uitstapt!

FotoHoe kies je een vloer?

Een houten vloer of vloer met hout-look is heel geschikt voor een klassieke of romantische woonstijl.

FotoHoe kies je een vloer?

Gladde vloeren van kunststof zijn zeer geschikt voor ruimtes waar veel geleefd wordt, zoals de keuken!

FotoHoe kies je een vloer?

Voor mensen met een (huisstofmijt)allergie is een tapijt beter, omdat tapijt stof vasthoudt. Stofzuigen is dan wel belangrijk!

FotoHoe kies je een vloer?

De keukenvloer moet vooral goed tegen vocht kunnen en hygiënisch zijn.

FotoHoe kies je een vloer?

Vraag hier gratis een vloerstaal en kijk thuis welke vloer het beste bij jou en je interieur past.

 

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen