pinterest
Het WOW effect van BOU Living

Het WOW effect van BOU Living

BOU Living is een totaalconcept interieurdesignstudio, opgericht door de zussen Suzanne en Marjolein Bouhuijzen. Het familiebedrijf bestaat sinds twee jaar, maar beiden werken al decennia in de interieurbranche voor onder meer klanten als Hema, Ahrend en ESSENZA Home. BOU Living heeft als missie een uniek interieur op maat te creëren, zodat bij elke thuiskomst een wow gevoel ontstaat. Het uitgebreide interview kun je lezen in de nieuwste editie van UW Vloer & Wand.

Gietvloer versus PVC

FotoHet WOW effect van BOU Living‘Welke vloer bij jou en je huishouden past, is heel persoonlijk. Vaak hebben mensen al een idee wat ze willen, dat is grotendeels een betongietvloer of PVC. PVC is praktisch en bij de betere merken ook slijtvast en je kunt kiezen uit verschillende legpatronen. Ze zijn soms wat huiverig voor een betongietvloer, omdat ze twijfelen of deze niet gaat scheuren en krassen. Als ze bij mij thuiskomen, wat ook een showhome is, kiezen ze uiteindelijk toch voor een betongietvloer’, aldus Marjolein, die haar eigen huis in Heemskerk bouwde.

Kleur op de muur

FotoHet WOW effect van BOU Living'Omdat de meeste klanten een betongietvloer kiezen in de kleur greige (een mix van koel grijs en warm beige) is de basis van de ruimte neutraal. Greige zorgt voor rust en is met veel andere kleuren te combineren. Maar om tot de juiste kleur op de muur te komen, speelt een aantal zaken een belangrijke rol. Persoonlijke smaak, de functie van de ruimte, de lichtinval, de grootte van de ruimte en de woonstijl. We kijken naar de potentie van de ruimte en het daglicht. Is het een kamer op het noorden, dan is de lichtinval op de wand donkerder en blauwer, dan wanneer de kamer op het zuiden ligt.' 

Akoestiek

FotoHet WOW effect van BOU LivingDoor het gebruik van harde materialen is het risico op een galm in huis groot. Denk aan een gietvloer, grote raampartijen en strak gestuukte wanden. Maar ook een grote ruimte kan zorgen voor een slechte akoestiek. Marjolein en Suzanne hebben er dagelijks mee te maken en weten inmiddels feilloos hoe je die galm kunt tegengaan. 'Gordijnen kunnen geluiddempend zijn. Stoffen behang helpt ook, evenals planten in huis. En natuurlijk de houten lambrisering met vilt ertussen is goed voor de akoestiek.' - Foto van Dana.

Het volledige interview kan je lezen in het nieuwste magazine UW Vloer & Wand

bou-living.com

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen