pinterest
Het gemak van keramisch parket

Het gemak van keramisch parket

Wanneer je het over een parketvloer hebt, weet iedereen dat dit een houten vloer is die kan bestaan uit massief of half massief hout. Een parketvloer is een zeer duurzame vloer, mits hier het nodige onderhoud aan plaatsvindt. Dit onderhoud schrikt mensen wel eens af. Als alternatief kan er voor keramisch parket gekozen worden.

Wat is keramisch parket?

Het onderhoud aan een houten parketvloer kan best veel werk zijn. De vloer moet om de zoveel jaar namelijk volledig worden geschuurd en dan in de lak of olie worden gezet. Dit is noodzakelijk om de kwaliteit en de levensduur van de vloer te garanderen. Dit is een grote klus, waarbij je ook nog eens de kamers moet leegmaken waar een parketvloer ligt. Kies je voor keramisch parket, dan is dit onderhoud niet meer nodig. Keramisch parket is dan ook geen houten vloer, maar een tegelvloer. De vloer bestaat uit keramische tegels, maar de toplaag heeft een houttekening. Het is zelfs zo dat de houttekening dusdanig natuurgetrouw is, dat je zelfs de houtnerven kunt voelen. Met een vloer van keramisch parket zal je op het eerste gezicht geen enkel verschil zien met een houten parketvloer. De tegels hebben ook de afmetingen van houten parketplanken en kunnen in diverse formaties worden gelegd, zoals visgraat.

Zelf leggen of laten leggen?

Wil je een vloer van keramisch parket zo natuurgetrouw over laten komen, dan is het heel belangrijk dat de vloer goed gelegd is. Wanneer je zelf geen tegelzetter bent, dan is het raadzaam om hier niet zelf aan te beginnen. Je loopt het risico dat je fouten maakt en dat hierdoor het effect van een natuurgetrouwe parketvloer helemaal weg is. Daarnaast werk je met apparatuur voor bijvoorbeeld het snijden van tegels en daar moet je mee overweg kunnen. Het kan toch eigenlijk niet zo zijn dat je voor het leggen van je vloer je zorgverzekering moet aanspreken om dat je je als leek gesneden hebt? Welke goedkope zorgverzekering je ook hebt via een zorgvergelijker, om elk risico uit te sluiten op ongelukken en een mislukte vloer, laat je de vloer leggen door een vakman.

Voordelen van keramisch parket

Ben je een liefhebber van een houten vloer, maar niet van de nadelen, zoals onderhoud en slijtage? Dan is keramisch parket het perfecte alternatief. Je geniet van normaal onderhoud, zoals elke tegelvloer en dat is dus vrij gemakkelijk en snel. Bij het verschuiven van meubels hoef je niet bang te zijn dat er krassen op de vloer verschijnen; hier is keramisch parket tegen bestand. In tegenstelling tot een houten parketvloer is keramisch parket zeer goed te combineren met vloerverwarming. Tenslotte zal een houten vloer niet in de badkamer gelegd kunnen worden. Met keramische parket is dit geen enkel probleem.

PRODUCTEN IN ONS ASSORTIMENT

Bekijk alle producten
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen