pinterest
Tips voor het kopen van een houten vloer

Tips voor het kopen van een houten vloer

Wanneer je voor een houten vloer kiest, dan kies je voor een sfeermaker voor het leven. Warm, elegant, duurzaam en mooi: een aanwinst voor elk interieur. Waar moet je op letten bij de aanschaf van een houten vloer?

De ontelbare mogelijkheden van een houten vloer

Een houten vloer is een kostbare investering, waarbij de keuze niet zomaar één twee drie is gemaakt. Je wilt per slot van rekening straks optimaal genieten van je nieuwe vloer. Hou daarom een paar aspecten goed in het oog. Door de ontelbare mogelijkheden in legvariatie en combinaties van verschillende houtsoorten is elke houten vloer uniek en geeft de ruimte een andere uitstraling. Er is een grote keus in houtsoorten, hardheden en afwerkmethoden. Daarom zijn er parketspecialisten met een handige online Roomplanner een tool waarmee er een realistisch beeld wordt gekregen van je interieur met verschillende houten vloeren. 

FotoTips voor het kopen van een houten vloer

Laat je goed informeren door een specialist

Voor een duurzaam en gewenst resultaat is het geen overbodige luxe om je goed te laten informeren. Raadpleeg een parketspecialist. Hij of zij weet van de hoed en de rand en kan functioneren als vraagbaak voor, tijdens en na het leggen. Veel houten vloeren zijn bijvoorbeeld geschikt voor vloerverwarming, maar niet allemaal! En een houten vloer in een natte ruimte zoals de badkamer of keuken is heel  goed mogelijk, mits de vloer op de juiste manier wordt afgewerkt. En last but not least:  door goed onderhoud behoudt het parket zijn kwaliteit, zijn glans en zijn prachtige uitstraling. Wanneer je je vooraf goed laat informeren, kom je achteraf niet voor verrassingen te staan.

FotoTips voor het kopen van een houten vloer

Vereniging parketvloeren leveranciers

Om zeker te zijn van een optimale kwaliteit in advisering, begeleiding, levering, vakkennis en  garantievoorwaarden is er de Vereniging Parketvloeren Leveranciers (VPL).  De hierbij aangesloten leveranciers van houten vloeren staan garant voor vakmanschap, advies, goede service en nazorg. Helder, doorzichtig en volgens strenge normen en eisen. Bij een onverhoopt geschil is er de Geschillencommissie Parket die waakt over de naleving van deze voorwaarden. Bovendien biedt de vereniging online onderhoudsadvies en service op maat. 

FotoTips voor het kopen van een houten vloer

Tip van UW Vloer: maak ruimte in de kamers waar je vloeren gaat leggen door tijdelijk je spullen op te slaan. Zo gaat er geen onnodige tijd verloren en kan er snel worden doorgewerkt.

Bron foto's: Solidfloor en Bona Vloeronderhoud

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen