pinterest
Een houten vloer in topconditie houden? Zo doe je het!

Een houten vloer in topconditie houden? Zo doe je het!

Een houten vloer kan een woning ontzettend veel charme meegeven. De vloer geeft de woning namelijk een authentieke en rustieke uitstraling. Een houten vloer dient echter wel op de juiste manier onderhouden te worden. Alleen wanneer de vloer namelijk goed onderhouden is, zal de vloer een mooie uitstraling behouden. Benieuwd hoe jij je houten vloer het beste kunt onderhouden? Lees dan snel verder. In deze blog geven we je namelijk enkele tips die jouw houten vloer in topconditie kunnen houden.

Onderhoud

Een houten vloer is er een die veel onderhoud vereist. Zo dien je deze minimaal één keer per jaar een goede onderhoudsbeurt te geven. Dit doe je door de vloer in de was te zetten. Hiermee houd je de kwaliteit van de planken goed en verleng je direct de levensduur van de vloer. Na het in de was zetten heb je ook nog eens de mogelijkheid om de vloer te lakken. Wil je de vloer dus een andere kleurtint meegeven? Dan is dit het uitgelezen moment. Nadat je dit gedaan hebt zal de vloer er weer als nieuw uitzien. Het schuren van de houten vloer is ook iets wat af en toe dient te gebeuren, maar dit hoef je zeker niet elk jaar te doen. Dit is meer een klus die je iedere 10 jaar ongeveer op dient te pakken. Het feit dat je de houten vloer weer als nieuw kunt schuren zorgt er dan ook voor dat de houten vloer bijna oneindig lang mee kan gaan.

Schoonmaken

Naast het onderhoud van de houten vloer dient deze ook regelmatig schoongemaakt te worden. Dit doe je door de vloer te dweilen en te stofzuigen. Merk je dat je dit wel heel erg vaak moet doen? Dan is het misschien verstandig om eens naar de ventilatie te kijken of om deze überhaupt te installeren. De ventilatie zorgt namelijk voor meer luchtdoorstroom en zorgt er dus voor dat er minder snel stof blijft liggen op de houten vloer. Op deze manier zorgt de ventilatie er dus voor dat de vloer langer in goede conditie blijft omdat deze simpelweg minder vies wordt. Daarnaast is ventilatie in huis ook essentieel om schimmels in huis tegen te gaan. Een echte waardevolle toevoeging op iedere woning dus!

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen