pinterest
Vloerkleed als kunstobject bij DESSO

Vloerkleed als kunstobject bij DESSO

Tapijt fabrikant Desso en kunstenaar Marc Mulders bundelen hun krachten en komen met een exclusieve collectie wand- en vloerkleden. De inspiratie voor de collectie ‘ the Moonlight Garden’ kwam van ver: de maanlichttuin bij de Taj Mahal in India. Zowel de consument als de zakelijke markt kan deze bijzondere kunst in huis halen met de mogelijkheid dit op maat te laten maken. De kleden zullen ook te bewonderen zijn in de museumshop van het Noordbrabants Museum in ‘s Hertogenbosch

FotoVloerkleed als kunstobject bij DESSO   FotoVloerkleed als kunstobject bij DESSO

 

Samenwerking Marc Mulders en Desso

Marc Mulders (Tilburg, 1958) is een Nederlandse schilder, aquarellist, fotograaf en glazenier en wordt beschouwd als één van de belangrijkste Nederlandse kunstenaars van dit moment.  Vanuit de visie ‘samen sterk’ is de samenwerking van Marc Mulders en het Desso design team tot stand gekomen. Marc Mulders formuleert het als volgt: “Het uitlenen van elkaars talenten; de creativiteit van de zogenaamde ‘vrije ongebonden kunstenaar’ die een beeld ‘tevoorschijn tovert’, en de vormgever die dat beeld met zijn talent ‘thuisbrengt’ op textiel. Het resultaat daarvan is de Marc Mulders & DESSO tapijtcollectie”

FotoVloerkleed als kunstobject bij DESSO


Officiële presentatie bij opening vernieuwde Noordbrabants Museum

Tijdens zijn solotentoonstelling ‘The Moonlight Garden’ in het vernieuwde Noordbrabants Museum te ’s-Hertogenbosch vindt op 24 mei 2013 de eerste officiële presentatie van de bijzondere samenwerking met Desso plaats. Prinses Beatrix opent het museum. In het museum vormt de overzichtstentoonstelling van Marc Mulders bestaande uit 80 werken dé grote openingsexpositie. Dit overzicht betreft alle door hem beoefende genres: schilderijen, glaskunst, aquarellen, natuurfotografie, politieke collages en tapisserie.

Desso en kunst

Alexander Collot d’Escury, CEO van Desso: “We wilden graag een platform creëren om kunst te uiten via onze kleden en tapijten. Verschillende werelden komen in dit werk bij elkaar. Zo was het mogelijk om de creativiteit van Mulders en de Desso designers te combineren met onze tuft- en weeftechnieken. Dat spreekt tot de verbeelding en zorgt voor inspiratie. Het is een link tussen kunstenaars en de industrie. Voor mij is dit bijzondere project een subliem voorbeeld van co-creatie. Dankzij de optimale samenwerking tussen Marc Mulders, het Desso-ontwerpteam en de Desso-technici in onze fabrieken was het mogelijk om deze innovatieve ontwerpen te ontwikkelen. Dit is een bewijs dat co-creatie tot prachtige resultaten kan leiden.”

In totaal worden er 10 wand- en vloerkleden uitgebracht met verschillende thema’s gebaseerd op ‘de tuin’. Voor de productie is gebruik gemaakt van verschillende technieken zoals tuften en weven (Axminster en Wilton). In grootte variëren de kleden van 170x230 cm tot 200x400 cm. De collectie wordt in beperkte oplage geproduceerd.

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen