pinterest
De kindvriendelijkste vloeren

De kindvriendelijkste vloeren

Een kindvriendelijke vloer slijt niet snel en is ook niet vlekgevoelig. Met een kindvriendelijke vloer voel je je vrij bezoek uit te nodigen dat kinderen heeft, zonder eerst te hoeven navragen of hun aansprakelijkheidsverzekering wel in orde is. Ook je eigen kids kunnen naar hartenlust op de vloer spelen zonder veel valgevaar. Wij zetten de meest kindvriendelijke vloeren voor je op een rij.

Tapijt

Tapijt heeft een zeer groot voordeel: het is vrij zacht en dempt geluid. Heb je kinderen die met hun speelautootjes over de vloer rijden of nog weleens een val maken? Dan is deze vloer een uitkomst. Je hoort er namelijk minder mee en je kind maakt minder snel een nare val. De vloer is niet glad en mocht je kind toch vallen, dan zal de vloer zelf vrijwel nooit voor letsel zorgen. Het grote nadeel van tapijt is dat het vlekgevoelig is. Daarnaast is het niet geschikt voor mensen met allergieën, omdat huisdierharen, huidschilfers en huisstofmijt maar lastig te bestrijden zijn.

Tegels

Tegels hebben weer als voordeel dat ze zeer slijtvast en niet vlekgevoelig zijn. Een gemorst sapje? Daar maak jij je niet zo druk om! Het grote nadeel van tegels is dan weer dat de vloer zeer hard is. Een valpartij op tegels kan nare gevolgen hebben. Mocht je toch voor tegels kiezen, dan kun je het beste de kinderen voldoende ruimte bieden om te spelen op een kindvriendelijk vloerkleed.

Laminaat

Laminaat is een veel gekozen optie. Het hoeft niet al te duur te zijn, is in allerlei stijlen te verkrijgen en is vrij kindvriendelijk. Hoewel het niet zo zacht is als tapijt is het een stuk valveiliger voor kinderen dan tegels. Ook is het gemakkelijk te reinigen. Wel is het slijtgevoelig. Loopautootjes en ander speelgoed kunnen krassen maken op je mooie laminaat en gemorste sapjes kunnen resulteren in een oneffen vloer.

Vinoluxe

Vinoluxe, ook wel bekend als PVC, biedt de lusten, maar niet de lasten van laminaat. Het is een stuk minder gevoelig voor vocht, waardoor je het ook in de keuken kunt plaatsen. Tegelijkertijd is het onderhoudsarm en vrij ‘valveilig'. Je zult wel iets dieper in de buidel moeten tasten – vinoluxe is duurder dan laminaat. Doordat het zo slijtvast is, gaat het echter ook een stuk langer mee, waardoor het die hoge prijs wel waard is.

Gietvloer

De kindvriendelijkste vloer is toch waarschijnlijk wel de gietvloer. Het is naadloos en niet gevoelig voor vocht. Dit maakt schoonmaken een eitje, zelfs met kinderen in huis! Het heeft een geluiddempende werking en de vloer is niet zo hard als het eruit ziet. Een gietvloer is daarmee een valveilige vloer die mors- en krasbestendig is.

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen