pinterest
Alles over kunststof vloeren

Alles over kunststof vloeren

Vlakke vloeren zijn veelzijdige vloeren. Denk aan linoleum, vinyl en PVC. Wat ze gemeen hebben zijn hun soepele, iets verende eigenschappen. Ook hygiëne en geluiddempendheid zijn sterke pluspunten. Functionele vloeren dus met een grote diversiteit aan natuurgetrouwe dessins.

Vinyl vloeren

Vinyl vloeren zijn stil, warm en geven een groot loopcomfort. Een uiterst functionele kunststof vloer, die niet al te duur is en zeer gemakkelijk in onderhoud. Niet voor niets zijn deze vloeren populair in de Nederlandse huishoudens. Dat is ook te danken aan de innovatieve structuren en de traditionele houtpatronen, die volgens de nieuwste technieken voorzien kunnen worden van een voelbaar nerfreliëf in de toplaag. Ook bij dit product zijn er goedkope en dure varianten. Het verschil in prijs zit ’m vooral in de dikte van de toplaag. Over het algemeen geldt: hoe dikker, hoe sterker. Naast de normale kwaliteiten voor huis- en slaapkamer zijn er extra stevige varianten voor zwaar huishoudelijk of semi-project gebruik. Ook zijn er mooie waterbestendige vinyl vloeren, die perfect geschikt zijn voor de badkamer en keuken.

De voordelen van Vinyl

Vinyl is gemakkelijk in het onderhoud. Mede dankzij de extra sterke beschermlagen die de vloer krasvast, stroef en ongevoelig maken voor aanhechten van vuil. De meeste dessins zijn leverbaar op 200, 300 en 400 cm breedte, dus ook in grotere thuiskantoren of appartementen naadloos te leggen. Door het kliksysteem zijn de vloeren eenvoudig en snel te installeren. Voor een mooi strak effect wordt volledig verlijmen overigens aangeraden. Vinyl mag gebruikt worden in combinatie met laag-temperatuur vloerverwarming tot 28°C. Bedenk wel dat het materiaal van zichzelf iets isolerend is, waardoor het rendement lager zal zijn. Klik hier om voorbeelden van Vinyl vloeren te bekijken

PVC vloeren

Naast het buigzame vinyl is er ook harde PVC vloerbedekking met fotoprint. PVC vloeren zijn vooral bekend door de toepassing bij grote projecten. Ze werden voor het eerst toegepast in ziekenhuizen, vanwege de hygiënische eigenschappen. Inmiddels ontdekken en ervaren ook steeds meer particulieren de voordelen van een PVC vloer. De dunne vloerdelen (slechts 2-3 mm)  bestaan uit een lijmlaag, een PVC laag en een PU toplaag, die de vloer eenvoudig in onderhoud maakt. Daarnaast zijn deze vloeren vochtbestendig, geschikt voor vloerverwarming en zal de doe-het-zelver er goed mee uit de voeten want ze zijn gemakkelijk zelf te leggen. Bekijk hier voorbeelden van PVC vloeren

Of je nu een kunststof planken vloer met een strakke vormgeving of een vloer met een warme houten uitstraling wenst; er zijn PVC vloeren voor elke smaak en sfeer. 

Inspiratie & Informatie

Meer voorbeelden van kunststof vloeren vind je in ons overzicht: kunststof vloeren

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen