pinterest
Vloerverwarming: comfortabel met hoog rendement

Vloerverwarming: comfortabel met hoog rendement

Vloerverwarming wordt een steeds populairder alternatief voor gasradiatoren en is in rap tempo op weg om het klassieke verwarmingssysteem overbodig te maken. En niet alleen binnenshuis wint de vloerverwarming terrein, zelfs buiten wordt het systeem ingezet ter voorkoming van gladheid. Zo werd in deze vorm van verwarming ingezet bij de Dafne Schippersbrug om het aantal valpartijen tegen te gaan. Dit is niet goedkoop, deze vloerverwarming kost maar liefst 36.000 euro per jaar aan energie. Interessant, maar wat kost een vloerverwarming thuis eigenlijk?

Energiekosten

Bepaalde ruimtes zoals serres of kamers met hoge plafonds vragen om een krachtiger verwarmingssysteem. Een versie met 200 watt levert in deze ruimtes een beter rendement op dan een systeem van 150 watt. Toch hoeft het verbruik bij een hogere wattage niet per se hoger te zijn dan 150 watt als de opwarmtijd snel is. De elektrische vloerverwarming zal zodoende eerder uitschakelen omdat de gewenste temperatuur spoedig is bereikt.

Wanneer je 3 maanden per jaar gebruikmaakt van elektrische vloerverwarming ben je dus gemiddeld 88,95 euro per jaar kwijt aan energiekosten.

Om een beeld te krijgen van het gemiddelde verbruik van een elektrisch vloerverwarmingssysteem moet je dus kijken naar de oppervlakte per ruimte en naar het aantal uur dat de ruimtes verwarmd worden. Een badkamer van 3,5 m2 die 2 uur per dag verwarmd wordt, kost per maand ongeveer 3,63 euro. Een keuken van 6,0 m2 die 4 uur per dag wordt verwarmd, kost gemiddeld zo’n 7,14 euro. Plaats je een vloerverwarming in een tuinhuis van 12,0 m2 en laat je deze 4 uur per dag aan staan, dan ben je ongeveer 18,88 euro kwijt per maand. In dit geval, bij verwarming van de genoemde ruimtes ben je maandelijks gemiddeld 29,65 euro kwijt. Wanneer je 3 maanden per jaar gebruikmaakt van elektrische vloerverwarming ben je dus gemiddeld 88,95 euro per jaar kwijt aan energiekosten.

Verder maakt het natuurlijk nogal wat uit hoe streng en hoelang de winters zijn, hoeveel ruimtes over vloerverwarming beschikken en hoe vaak je deze kamers laat verwarmen. Wil je (extra) besparen op de energiekosten? Dan raden we je energie vergelijken aan.

Energiezuinig en comfortabel

Vloerverwarming wordt bij nieuwbouwwoningen vaak standaard aangelegd omdat het systeem economischer is in energie en comfortabeler is. Omdat vloerverwarming een vrij traag systeem is, ontstaat er een gelijkmatige temperatuur en is er sprake van een relatief laag energieverbruik. Radiatoren werken met een hoge aanvoer, wat de energierekening behoorlijk opjaagt. Lees hier meer over de varianten van vloerverwarming

Wanneer je vloerverwarming tegen radiatoren afzet, kun je 10 tot 15% besparen.

Als je de stookkosten van vloerverwarming tegen radiatoren afzet, kun je volgens de Consumentenbond 10 tot 15% besparen. Door optimale regulering van de verwarming blijft de temperatuur laag, waardoor de energiekosten minder worden aangejaagd. Omdat de warmte uit de vloer komt, is er een betere verspreiding van warmte. De gevoelstemperatuur is hierdoor aangenamer, met als gevolg dat de thermostaat een graadje lager wordt ingesteld. Zeker bij goed geïsoleerde huizen merk je al gauw een aanmerkelijk verschil op de energierekening. Een interessant bijkomend voordeel van vloerverwarming is dat het in de zomer gebruikt kan worden als airconditioning. Geen wonder dus dat vloerverwarming aan populariteit wint.

FotoVloerverwarming: comfortabel met hoog rendement

PRODUCTEN IN ONS ASSORTIMENT

Bekijk alle producten
banner
Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner
Uw-Woonmagazine Shop
Bekijk alle aanbiedingen

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen