pinterest
Terrastegels en vloertegels

Terrastegels en vloertegels

Een terras is iets wat snel verwaarloosd wordt, met name in de winter. Dit is begrijpelijk, want een terras onderhouden kost meer moeite dan het binnen interieur en is daarnaast gevoelig voor schade en vuil. Toch is dat zonde, want een terras kan een echte toevoeging zijn aan het woonplezier. In dit artikel staan een aantal tips om je terras nieuw leven in te blazen.  

De basis 

Als basis zijn goede terrastegels een must. Goede tegels zijn niet alleen praktisch, maar ze zijn ook bepalend in of het terras er mooi uit komt te zien. Wat mooi is, is voor iedereen ander en daarom is er een hoop keuze. Keramische tegels heb je in allerlei prints en kleuren. Voor elke stijl is er een optie. Ze verkleuren en krassen bijna niet en zijn daarnaast antislip. Leistenen zijn meestal grijs en hebben een stoer en robuust uiterlijk. Ook leisteen verkleurt niet snel en is niet glad. Ten slotte heb je betontegels, die ook in veel verschillende formaten en kleuren te verkrijgen zijn. Deze betonnen vloertegels zijn ook voordelig, in vergelijking met de rest. 

Afbeelding

Meubels 

Het belangrijkste bij het kiezen van de meubels, is het soort meubel. Je kunt niet zomaar alle meubels in de tuin zetten. Ze moeten tegen een slag en stoot kunnen en ook elk soort weer kunnen verdragen. Stoffen zullen in de tuin altijd wat verkleuren. Denk bijvoorbeeld twee keer na voordat je witte stofjes op het terras wil gebruiken, zoals bijvoorbeeld op de kussens. 

Aankleding

Er zijn genoeg opties om je terras leuk aan te kleden. Om te beginnen is een barbecue of vuurkorf altijd een hit. Dit staat niet alleen leuk, maar zorgt ook nog eens voor gezellige avonden, rondom de vuurkorf of tijdens een uitgebreide barbecue. Wees ook niet bang om wat kleur toe te voegen aan het terras. Dit kan met het meubilair, maar wat minder drastisch is om dit in de aankleding te verwerken. Denk aan leuke kussentjes of plaids. Ten slotte is een parasol een leuke (en handige) toevoeging aan een sfeervol terras.   

Groen

Meer groen is altijd een goed idee. Je kunt planten in de tuin los laten bloeien, maar je kunt ook planten in potten neerzetten. Ook een hangplant aan een schutting of regenpijp geeft een erg gezellige uitstraling. Daarnaast zijn bloemen natuurlijk echte sfeermakers. Let wel op dat je bloemen en planten kiest die buiten gemakkelijk overleven in ons koude land. Wat ook een leuk idee is, is het zaaien van wat kruiden. Dit kun je in potten of in daarvoor bestemde kweekkassen doen. Wil je naast flora ook wat meer fauna? Overweeg dan om ook een vogelhuisje te plaatsen. Dit trekt verschillende soorten vogels aan.  

Licht en warmte 

Net zoals binnen, kan licht een bepaalde ruimte maken of breken. Tegenwoordig zijn lichtenslingers helemaal hip en geheel terecht. Ze geven een sfeervol en niet te fel licht. Daarnaast zal je wanneer je zoekt op ‘terraslampen’, genoeg lichten tegenkomen die speciaal gemaakt zijn voor sfeervol licht in de avond. 

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen