Waarom een industriële vloer nu helemaal hip is

Vind je de industriële trend helemaal te gek? Kies dan voor een betonlook vloer! Lees hier waarom je een gietvloer moet aanschaffen.
De industriële stijl toepassen met een gietvloer

Raak jij zo langzamerhand uitgekeken op je huidige interieur? Of ga je binnenkort verhuizen en wil je graag een nieuwe stijl hanteren? Er zijn ontzettend veel verschillende woonstijlen. We durven zelfs te wedden dat je alle interieurstijlen niet kunt opnoemen. Vind je de nieuwe industriële trend helemaal te gek? Een interieur met een robuuste en moderne stijl. Met het aanpassen van een aantal kleine dingen, creëer jij een volledig industrieel interieur.

De vloer is de basis

Het industriële interieur is al een tijdje een trend in woonland. We zagen het eerst alleen voorbijkomen in kantoorpanden, maar nu is het heel normaal om deze stijl toe te passen in je woning. Als je de industriële trend graag wilt hanteren, is het belangrijk dat je begint bij de basis. Zorg ervoor dat je als eerst de vloer aanpakt. Je kunt voor een gietvloer of betonlookvloer kiezen. Dit zijn namelijk allebei geschikte vloeren voor een industrieel interieur. Ze zorgen allebei voor een robuuste en moderne look. Er zijn veel verschillende soorten giet- en betonlookvloeren, zodat je helemaal zelf kunt kiezen wat voor kleur en patroon je op de vloer wilt hebben liggen.

De muurbekleding

Als de basis goed is, kun je beginnen met het bekleden van de muren. Er zijn veel verschillende mogelijkheden bij een industrieel interieur. Donkere kleuren staan centraal bij deze woonstijl. Denk hierbij aan zwart en grijs, maar je kunt ook prima een lichte accentkleur kiezen. Voordat je aan de slag gaat met verf raden we je aan om een kleurenschema te maken. Welke kleuren wil je graag gebruiken in het interieur? En welke kleuren passen goed bij de vloer die je hebt gekozen? Als je dit hebt gedaan, kun je beginnen met het bekleden van de muren.

Naast verf kun je ervoor kiezen om een bepaald materiaal aan te brengen op de vloer. Wat is nu leuker dan een echte stenen muur in je woonkamer? Geen zin om aan de slag te gaan met bakstenen of beton? Dan kun je ook gewoon kiezen voor behang met print. Tegenwoordig zijn deze prints niet meer van echt te onderscheiden.

Vind je de industriële trend helemaal te gek? Kies dan voor een gietvloer! Lees hier waarom je een gietvloer moet aanschaffen.

Meubels en accessoires

Maar met het aanpakken van de vloer en het aanbrengen van muurbekleding ben je er nog niet. Er zijn natuurlijk ook meubels nodig om het industriële interieur vorm te geven. De stijl wordt niet alleen gekenmerkt door stoere materialen, maar ook door robuuste meubels. Durf je een beetje uit je comfort zone te stappen? Ga dan voor een echte eyecatcher in huis. Dit kan een grote betonnen lamp zijn, maar ook een opvallend schilderij aan de muur. Zorg ervoor dat materialen als staal, beton en hout terugkomen in het interieur. Dit kun je doen met meubels, maar als je niet zo’n groot budget hebt, kun je ervoor kiezen om woonaccessoires in de trendy stijl aan te schaffen. Met een aantal kleine aanpassingen zorg je namelijk voor een hele andere look en feel.

Volg ons via

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen