Hoe kies ik een vloer voor in de slaapkamer?

We komen er niet alleen om te slapen, we beleven er zoveel meer. De slaapkamer moet dan ook een ruimte zijn waar je graag tijd wilt spenderen. Een gezellige kamer waar je heerlijk tot rust kunt komen. Wil je graag een nieuwe vloer plaatsen in de slaapkamer? Voordat je zomaar een variant aanschaft, is het handig om inspiratie op te doen. Want hoe kies je nu eigenlijk de geschikte vloer voor de slaapkamer. 

Wat is jouw woonstijl?

Als je een nieuwe vloer voor de slaapkamer gaat kiezen, is het belangrijk om te weten wat jouw woonstijl is. Houd je van strak en modern? Of ga je toch liever voor een romantische sfeer? De stijl die je toepast in de slaapkamer hoeft niet per se hetzelfde te zijn als de stijl van het interieur in je gehele woning. Je kunt ervoor kiezen om dezelfde stijl door te trekken, maar misschien is het ook wel leuk om juist voor iets heel anders te kiezen. Denk hier voor het aanschaffen van een vloer goed over na. Er zijn verschillende testjes op het internet te vinden, maar ook op Pinterest kun je erg veel inspiratie vinden. Een tip van ons: maak eens een moodboard. Zorg er natuurlijk wel voor dat je de wensen van je partner ook meeneemt. 

Gietvloer wit

Verschillende vloeren

Ben je eruit? Als je voor jezelf helder hebt welke woonstijl je leuk vindt, kan het echte werk beginnen. Om je alvast een beetje op weg te helpen, zetten we drie geschikte vloersoorten voor de slaapkamer op een rij.

  • Betaalbaar laminaat
    Laminaat is eigenlijk altijd goed, zo ook in de slaapkamer. Het materiaal is onderhoudsarm en ook nog eens erg makkelijk te leggen. Ook als je werkt met een bepaald budget is laminaat de ideale vloer. 
  • Lekker zacht tapijt
    Houd je van warme voeten? Tapijt is ontzettend zacht en lekker warm aan de voeten. Als je een koukleum bent, kan tapijt een goede keuze zijn voor in de slaapkamer. Houd alleen wel rekening met het onderhoud. Je krijgt het namelijk minder snel schoon dan bij laminaat of een andere vloersoort. 
  • Moderne gietvloer
    Als echte koukleum is er ook nog een andere mogelijkheid. Een gietvloer zorgt namelijk niet alleen voor een prachtige uitstraling, deze is ook nog eens perfect te combineren met vloerverwarming. Ideaal voor in de slaapkamer als je het ons vraagt. De prijs van een gietvloer ligt misschien wel iets hoger, maar het is het waard.
Gietvloeren voor woningen

Kenmerken van de vloer

Als je een vloer voor de slaapkamer gaat aanschaffen, moet je letten op de kenmerken van de vloersoort. We kunnen ons voorstellen dat je graag een onderhoudsarme vloer in de ruimte wilt hebben liggen. Dan kun je misschien beter voor een gietvloer kiezen in plaats van tapijt. Er zijn natuurlijk nog veel meer vloersoorten zoals PVC en hout. Voordat je een keuze maakt, raden we je aan om alle kenmerken van de vloeren goed te bekijken. Denk ook vooral na over welke eigenschappen jij belangrijk vindt en waar de vloer aan moet voldoen.

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner
banner

Volg ons via

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen