Een gietvloer in de slaapkamer

De vloer is een ontzettend belangrijk aspect in de slaapkamer. Je wilt natuurlijk dat deze ruimte warm en gezellig aanvoelt, maar hoe creëer je dit effect? Voordat je de slaapkamer gaat inrichten, moet je beginnen bij de basis. Zoals je misschien wel weet zorgt de vloer voor een goede basis. Ben je toe aan een nieuwe vloer? Wij vertellen je waarom een gietvloer de ideale vloer is voor in de slaapkamer. 

De uitstraling die je zoekt

Wist je dat je een gietvloer helemaal naar je eigen wensen kunt samenstellen? Er zijn verschillende soorten gietvloeren. Zo kun je bijvoorbeeld voor een normaal exemplaar kiezen, maar een betongietvloer is ook een optie. Je kunt helemaal zelf de kleur van de ondergrond bepalen. Houd je van donkere kleuren in de slaapkamer? Kies dan voor een donkergrijze of misschien wel zwarte vloer. Wil je de ruimte graag groter laten ogen? Dan kun je het beste voor een lichte tint als lichtgrijs of wit kiezen. 

Als je van de industriële stijl houdt, is een betonlook vloer een goede optie. Deze geeft meteen een hele andere look en feel aan de slaapkamer. Met een betongietvloer maak je de ruimte net iets stoerder en robuuster. 

Gietvloer

Nooit meer koude voeten

Een gietvloer biedt niet alleen de uitstraling die je zoekt, maar er zijn nog meer voordelen waarvan je kunt genieten. Wist je bijvoorbeeld dat een gietvloer perfect te combineren is met vloerverwarming? Veel mensen denken bij een gietvloer aan een koude ondergrond, maar niks is minder waar. Door de toepassing van kunststof is deze vloer ideaal voor vloerverwarming. Op deze manier heb je nooit meer koude voeten als je uit bed stapt. 

Maar vloerverwarming is niet het enige voordeel. Een gietvloer is ook nog eens erg makkelijk schoon te maken. In de slaapkamer krijg je snel te maken met stof wat in de naden en kieren kan zitten. Een gietvloer is naadloos en er zal dus geen stof achter blijven. Het is de perfecte vloer voor als je allergisch bent voor huisstofmijt. 

Een gezellige slaapkamer

Misschien denk je nu: zorgt een gietvloer wel voor een gezellige slaapkamer? We snappen dat deze vraag ronddwaalt in je gedachten. Een gietvloer kun je heel goed combineren met andere stijlen en op deze manier gezellig maken. Combineer de strakke vloer bijvoorbeeld met zacht materiaal als een vloerkleed of zachte kussens. Houd je van modern? Kies dan voor een aantal minimalistische accessoires in het interieur.

Ben je benieuwd daar de gietvloer prijs? De kosten van het plaatsen van een gietvloer kunnen erg verschillen. Dit hangt natuurlijk af van de soort die je kiest en het aantal vierkante meter. Raadpleeg vooral een professional of zoek informatie op internet. 

gietvloer 

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner
banner

Volg ons via

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen