De vloerentrends van dit moment

De vloerentrends van 2020. Goedkoop woonbeton.
De vloerentrends van dit moment

Wordt het tijd voor een nieuwe vloer? Omdat de huidige versleten is of omdat je simpelweg een nieuwe stijl wilt toepassen in je woning. Er zijn ontzettend veel verschillende soorten vloeren waar je uit kunt kiezen. Ga je voor klassiek hout? Of wil je toch liever van de voordelen van PVC genieten? Elk jaar zijn er weer nieuwe interieurtrends, zo ook op het gebied van vloeren. Wij delen drie opvallende vloerentrends van 2020 met je. 

Visgraat is nog steeds hip

Deze trend ken je wellicht al. De visgraatvloer zag je overal voorbij komen: in woonprogramma’s tot magazines. Ineens wilde iedereen deze hippe vloer in zijn of haar huis hebben liggen en eerlijk gezegd snappen we wel waarom. Visgraatvloeren hebben namelijk een bepaalde uitstraling die je niet kunt creëren met een andere soort vloer. Het is niet alleen een speelse vloer, maar het creëert ook een vorm van luxe in je woning. Hij wordt in veel gevallen gemaakt van hout, waardoor de prijs iets hoger uit kan vallen. Ook moet je rekening houden met het leggen van de vloer. Dit kan nogal een hele klus zijn. Om deze reden wordt er ook vaak gekozen om de vloer te laten leggen door echte professionals.

Intense kleuren en een luxe uitstraling

De palazzo-vloer maakt een echte opmars in 2020. Deze trend wordt gekenmerkt door intense kleuren, prachtige materialen en een luxe uitstraling. De Italiaanse palazzo-vloer past perfect in je interieur als je houdt van luxe en subtiele details. De vloer trekt namelijk direct je aandacht door de vele kleine details en verschillende kleuren. De vloer wordt gelegd in een zigzag patroon met een hoek van 45 tot 60 graden tegen elkaar aan. Dit lijkt misschien een beetje op de visgraatvloer, maar het dessin van palazzo is toch heel anders. De vloer past zowel in een klassiek als modern interieur. Je kunt er namelijk geheel je eigen draai aan geven. Pas deze trend toe in de slaapkamer als je hier graag een luxe-gevoel wilt creëren of in de woonkamer als deze nog wel wat gezelligheid kan gebruiken. 

De vloerentrends van 2020 

Strak en modern: een industriële look

Waar we vroeger allemaal een klassieke woonstijl hadden, veranderd dit met de jaren steeds meer naar modern en strak. Bij deze stijl passen veel verschillende vloeren, maar de gietvloer is toch wel een pareltje als je het ons vraagt. Een kunststof gietvloer staat niet alleen bekend om zijn mooie uiterlijk, maar ook om de vele voordelen die het biedt. 

  • Waterdicht en geluiddempend
    Een gietvloer kan gerust in de keuken en badkamer worden geplaatst. De vloer is namelijk waterdicht en je kunt er zelfs een douche op plaatsen. Daarnaast is het een geluiddempende vloer, dus je hoeft je geen zorgen te maken over geluidsoverlast.
  • Makkelijk schoon te maken
    Een gietvloer is onderhoudsarm. Je kunt de vloer namelijk erg gemakkelijk schoonmaken. Je hoeft je geen zorgen te maken over vlekken die in de vloer trekken. Deze kun je namelijk in no-time verwijderen. 
  • Goed te combineren met vloerverwarming
    Dit is misschien wel de belangrijkste reden waarom mensen een gietvloer aanschaffen. Het is namelijk erg goed te combineren met vloerverwarming. 

Ben je benieuwd naar de prijs van een gietvloer? Het plaatsen van een vloer hoeft geen rib uit je lijf te zijn. Kijk op Goedkope-gietvloeren.nl voor een prijsindicatie. 

Volg ons via

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen