Coating voor een betonnen vloer

In een werkplaats of garage wordt er vaak gekozen voor een betonnen vloer. Het is namelijk belangrijk dat de ondergrond wel tegen een stootje kan en niet snel zal verslijten. Als er hard wordt gewerkt op een vloer kan deze wel eens beschadigen. Om ervoor te zorgen dat een vloer niet gaat scheuren of zal beschadigen, wordt er vaak gekozen voor het aanbrengen van een speciale coating. Lees hier alles over coating voor een betonnen vloer. 

Verschillende soorten coatings

Er zijn ontelbare verschillende soorten vloeren, zo zijn er ook verschillende coatings. Niet elke coating is geschikt voor elke vloer. We zetten de bekendste vloercoatings voor je op een rij.

  • Vloercoating
    Vloercoating is een algemeen begrip voor een vloeroplossing. Deze kun je plaatsen op een kunststofvloer zodat deze beschermd wordt tegen krassen en vlekken. 
  • Betoncoating
    Naast vloercoating is betoncoating een bekende vloeroplossing. De naam zegt het al, maar deze coating is geschikt voor alle betonnen vloeren. Het wordt voornamelijk gebruikt om de ondergrond te beschermen tegen vloeistoffen of chemicaliën. 
  • Epoxy coating
    Epoxy coating wordt meestal toegepast in de industriële sector. Het beschermt de vloer tegen chemische invloeden. Daarnaast is deze coating te verkrijgen in allerlei soorten kleuren en patronen.

Anti-slip vloeren

Voordelen

Als je werkzaam bent in de industriële sector weet je waarschijnlijk wel dat de ondergrond ontzettend belangrijk is. Op een werkplaats wordt er vaak gekozen voor een betonnen ondergrond. Natuurlijk wil je dat de vloer lang meegaat, maar als er wordt gewerkt met zware materialen, vloeistoffen of chemicaliën kan de ondergrond hevig aangetast worden. Dit kun je voorkomen door het plaatsen van een coating. Deze coating zorgt voor een beschermende laag over de bestaande vloer en zorgt ervoor dat deze goed wordt afgewerkt. De vloer wordt op deze manier keihard en slijtvast. 

Woonbeton coating

Coating zelf aanbrengen

Heb je een betonnen vloer en lijkt zo’n coating je wel wat? Dan kun je ervoor kiezen om een vloercoating te laten aanbrengen door een professioneel bedrijf. Heb je niet zoveel budget? Dan kun je het ook prima zelf doen. We geven toe hier moet je wel een beetje een handige Harry voor zijn, maar met de coating van epoxywinkel.nl moet het je lukken. De producten zijn niet alleen geschikt voor een werkplaats, maar ook voor je garage. Epoxywinkel heeft alle benodigde producten in het assortiment. Bij deze producten staan alle specificaties en toepassingsvoorbeelden vermeld. Door middel van de handige filmpjes op de website heb je de coating binnen no-time goed aangebracht. 

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner
banner

Volg ons via

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen