Mooie trends voor de vloer in 2018

Mooie trends voor de vloer in 2018

Ben je op zoek naar een nieuwe vloer? In het nieuwe Woonmagazine UW Vloer 2018 vind je alle mogelijkheden van de verschillende soorten vloeren, heel veel inspiratie, tips en trends. We zetten een paar mooie vloerentrends voor je op een rij.

Look-a-Like vloeren

De serie Mold van de vtwonen tegels by Douglas & Jones bestaat uit robuuste betontegels. In deze collectie ook de Mold Timber, een tegel met subtiele houtprint. Foto: Jeroen van der Spek Styling: Cleo Scheulderman #interieur #vloer #uwvloer

Look-a-Likes lijkt ook op vloerengebied het trendwoord van 2018 te worden. Zo zien we bijvoorbeeld keramisch parket de warme uitstraling van een houten vloer maar zonder het bijkomende periodieke onderhoud. Of vierkante houten vloertegels in de kleur van leisteen. De serie Mold van de vtwonen tegels by Douglas & Jones bestaat uit robuuste betontegels. In deze collectie ook de Mold Timber, een tegel met subtiele houtprint.
Foto: Jeroen van der Spek Styling: Cleo Scheulderman

kunststof vloeren die als ‘houten’ visgraat gelegd kunnen worden. Ze zijn niet meer van echt te onderscheiden en dat maakt de keuzemogelijkheden enorm. Vivafloors heeft een PVC collectie met visgraat in vier kleuren met een natuurlijke en matte uitstraling. #vloer #houtlook #interieur #interieurtrends #vivafloors

Maar ook kunststof vloeren die als ‘houten’ visgraat gelegd kunnen worden. Ze zijn niet meer van echt te onderscheiden en dat maakt de keuzemogelijkheden enorm. Vivafloors heeft een PVC collectie met visgraat in vier kleuren met een natuurlijke en matte uitstraling.

Ecologisch & milieuvriendelijk

Wat we nu zien gebeuren, is het gevolg van een continue ontwikkeling in de vloerenbranche. Duurzaam, ecologisch en milieuvriendelijk spelen hierbij een grote rol. Zo is ook de opmars van vloeren van kokoshout en bamboe niet meer te stoppen. Kokoshout heeft overigens een mooi verhaal: de kokosboom wordt pas gekapt op het moment dat de palm geen vrucht meer draagt en afsterft.

Houten vloer van bamboe. De collecties van Moso Bamboo bevatten tientallen verschillende vloertypes met een enorme variatie aan kleuren, stijlen en afwerkingen. Bamboo Forest. Duurzaam, ecologisch en milieuvriendelijk #vloer #ecologisch #vloerentrends #mosobamboo #bamboe #uwvloer

De bamboe vloeren-collecties van Moso Bamboo bevatten tientallen verschillende vloertypes met een enorme variatie aan kleuren, stijlen en afwerkingen. Op de foto Bamboo Forest, de meest authentieke bamboe vloer.

Eenheid in het interieur

Steeds meer vloeren zijn geschikt voor elke ruimte in huis. Dus wanneer je één lijn in je interieur wilt aanhouden, dan kan dat.

Omdat veel vloeren ook vochtbestendig zijn, kan je ze leggen in zowel de woonkamer als de badkamer en keuken. De vlakke en naadloze gietvloeren zijn verkrijgbaar in veel kleuren en geschikt voor elke ruimte. De Motion PU gietvloer op de fotois leverbaar in MONO (effen kleur) en in MIX (betonlook kleurschakering). Hier is gekozen voor een lichtgrijze, effen gietvloer in het hele huis. De vloer geeft veel rust, zodat de focus naar de rest van de inrichting gaat.

Een mooie bijkomstigheid is, dat onder vrijwel elke vloer tegenwoordig een vloerverwarming past.

Het magazine bestellen? Dat kan!

Klik op de foto & bestel UW Vloer magazine nu eenvoudig online!

UW Vloer magazine. Op zoek naar een nieuwe vloer? Bekijk de verschillende soorten vloeren en hun eigenschappen. Prachtige foto's, inspiratie en mooie producten #vloer #interieur #houtenvloer #natuursteen #vloertegels

Foto: Sjoerd Eickmans
Styling: Danielle Verheul
Vloer: vtwonen tegels by Douglas & Jones Woodstone Chevron Whitewash


BLADER OP MERK

BLADER OP PRODUCTGROEP

Andere bezoekers bekeken ook

Meld je aan voor de nieuwsbrief