pinterest
Vloerverwarming voor de houten vloer

Vloerverwarming voor de houten vloer

Een houten vloer geeft het interieur een warme en luxe uitstraling, maar kan voor koude voeten zorgen. Gelukkig is het een misverstand dat vloerverwarming niet mogelijk is in combinatie met een houten vloer. Houten vloeren en vloerverwarming gaan al jaren samen. Een verwarmde houten vloer is zelfs eenvoudig te realiseren in ieder interieur.

Vloerverwarming als hoofdverwarming

De voordelen van vloerverwarming als hoofdverwarming, zijn de lagere stookkosten en de stralingswarmte. Het lichaam wordt direct verwarmd door de vloerverwarming in plaats van via de omgeving door radiatoren. Hoofdverwarming wordt ook vaak gekozen om esthetische redenen zodat radiatoren en leidingen verwijderd kunnen worden. Dit geeft een ruimte een mooiere ‘look and feel’. Ook is de waarde van goed geïsoleerde huizen met vloerverwarming als hoofdverwarming vaak hoger. Tenslotte is vloerverwarming een kindvriendelijke oplossing, omdat kinderen zich niet kunnen bezeren of verbranden met dit warmtesysteem.

Vloerverwarming als bijverwarming

Een andere mogelijkheid is om vloerverwarming als bijverwarming te gebruiken, in combinatie met convectoren of radiatoren. De vloerverwarming wordt gebruikt voor een aangenaam warme vloer. Dit is nog altijd de meest gebruikte vorm en wordt gezien als de ideale manier om je woning te verwarmen. Dit omdat je door het gebruik van verschillende warmtebronnen het energieverbruik kunt minimaliseren en ervoor kunt zorgen dat het hele huis lekker warm is. Vloerverwarming als hoofdverwarming heeft als nadeel dat het een tijdje duurt voordat de hele woonruimte is opgewarmd. Dit is bij de combinatie bijverwarming en radiatoren niet het geval. 

Magnum Heating

Thuis is waar de warmte is.

Download de brochure

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

PRODUCTEN IN ONS ASSORTIMENT

Bekijk alle producten
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen