Behang is fashion voor op de muur

Behang is back! Dat is één van de conclusies die we na het bezoeken van beurzen, in binnen- en buitenland, heel stellig kunnen trekken. Overal waar we kwamen, waren de wanden op de stands gedecoreerd met prachtig behang.

UW-woonmagazine blog behang is fashion voor op de muur By Styling ID Arte

Fleurige patronen

In de jaren 70 waren vele woonkamers voorzien van behang met bloempatroon. Ik kan me zelfs herinneren dat wij ook tapijt hadden liggen met een overeenkomend bloempatroon. Het bloemetjesbehang is ook nu weer volop te verkrijgen. Ook nu kun je kiezen uit grote of kleine patronen, alleen wordt het behang in beperkte mate toegepast. Niet meer alle wanden van de kamer, maar we kiezen één wand waar we een duidelijk statement maken.

UW-woonmagazine blog behang is fashion voor op de muur By Styling ID jungle look

Aaibaar behang

Behang met een natuurlijke uitstraling passend bij de Urban Jungle stijl is nog steeds in vele uitvoeringen te vinden. Wat opvalt is dat de kleuren iets intenser zijn, door toevoeging van zonnige kleuren, krijgt het behang een meer exotische uitstraling. Behang dat eruitziet als een dierenhuid geeft de wand een special effect. Het maakt de muur knuffelbaar, totdat je het aanraakt en het gewoon papier blijkt te zijn.

UW-woonmagazine blog behang is fashion voor op de muur By Styling ID dierenhuid

Waterproof behang

Mijn laatste ontdekking is behang voor in de badkamer. En dan bedoel ik niet de muren bij de wastafel, maar echt in de doucheruimte. Zo geef je deze ruimte een unieke touch. Van Art-Déco tot geometrische patronen, elke stijl en sfeer kan worden gecreëerd. Het designbehang wordt op maat gemaakt. Door het behang te behandelen met een speciale waterdichte afwerking, kun je onder de douche of in bad genieten van een prachtig kunstwerk. Misschien een goed idee wanneer je de badkamer gaat renoveren en je geen zin hebt om de bestaande tegel laag te verwijderen. De tegelmuur moet dan natuurlijk wel geëgaliseerd worden.

UW-woonmagazine blog behang is fashion voor op de muur By Styling ID badkamer

Complete look

Niet alleen het behang is weer rijkgedecoreerd. Ook meubel- en gordijnstoffen hebben een rijkere look gekregen. In haast moodboard achtige staalboeken kun je een complete look bij elkaar zoeken. Hiermee kun je jouw unieke stijl nog meer benadrukken.

UW-woonmagazine blog behang is fashion voor op de muur By Styling ID moodboard boek

 

Nancy van der Drift | Styling ID | www.styling-id.nl


Intresessante blog artikelen

» Dress to impress: de kersttafel
» Een zwembad in eigen tuin is fantastisch
» Wall Cladding!
» Groen in je interieur
» Outdoor luxury!

Nancy van der Drift | Styling ID

Van jongs af aan was ik in de meubel-Stoffeerderij en woninginrichting van mijn vader te vinden. Hier heb ik niet alleen geleerd wat de mogelijkheden zijn voor het interieur, maar vooral ook het zelf leren toepassen in de praktijk.

Na mijn opleiding tot interieurstylist ben ik me professioneel gaan richten op deze markt. Ik vind het ontzettend leuk om mensen te helpen van hun huis een thuis te maken. Naast mijn bedrijf Styling ID ben ik ook werkzaam als online-schrijver op de redactie van UW-woonmagazine. Door het schrijven voor de verschillende websites: UW-keuken, UW-vloer, UW-badkamer en UW-haard bouw ik een enorme productkennis op, die ik weer kan gebruiken in de praktijk als interieurstylist.

Deze kennis wil ik graag met jullie delen. Dat doe ik in mijn maandelijkse blog op de website van UW-woonmagazine. Ik hoop dat ik jullie hiermee kan informeren, inspireren en adviseren.

Ik wens je veel leesplezier & inspiratie toe!

 

Meer van deze auteur Bezoek de website

Meld je aan voor de nieuwsbrief


 


Betsel gratis woonmagazine Jouwstijl van Goossens