Wat voor soorten vloeren zijn er?

Wat voor soort vloeren zijn er? Specialisten van issa vloeren leggen de verschillende vloeren naast elkaar zodat je een weloverwogen keuze kan maken #vloeren #issavloeren

De sfeer van je huis begint bij de vloer. Het bepaalt meer dan alles de ambiance en maakt van een huis je thuis. Maar welke vloer past bij jou? Het is belangrijk om eerst goed na te denken over je wensen voor je een vloer aanschaft. Het is immers een flinke investering en al het eenmaal ligt dan ligt het. Je wil natuurlijk niet op een vloer wonen waar je achteraf niet zo heel blij mee bent. In dit artikel leggen de specialisten van issa vloeren de verschillende vloeren voor je naast elkaar zodat jij een weloverwogen keuze kunt maken. 

Vintage visgraat

Houten vloeren met visgraatpatroon is weer helemaal trendy. Logisch, dit vintage motief op de vloer geeft elk interieur extra cachet. En het mooiste is: dat kan ook bij jou thuis. In allerlei soorten, afmetingen en tinten. Wie een beetje handig is kan met het juiste gereedschap de visgraat zelf leggen. Er staan genoeg instructievideo’s op Youtube. Maar als je 100% zeker wil zijn van een strak resultaat kun je ook een vakman vragen.

Wat voor soort vloeren zijn er en welke vloer past bij jou? In dit artikel belichten specialisten verschillende vloeren zodat je een weloverwogen keuze kan maken #vloeren #interieur #visgraat

Natuurlijk stil en schoon

Zoek je een vloer van natuurlijk materiaal die zacht en stil aanvoelt én perfect is schoon te maken? Dan is kurk voor jou ideaal. Dat isoleert, dempt geluid en is antistatisch, en trekt daardoor geen stof aan. Dankzij de slijtvaste toplaag van duurzame lak is hij bovendien gemakkelijk te vegen en reinigen. Dat maakt de vloer van natuurkurk ook ideaal voor mensen met allergie of astma. 

Strak van plint tot plint

Een gietvloer garandeert een egaal, krasbestendig en naadloos oppervlak, van plint tot plint. De vloeren zijn verkrijgbaar in talloze verschillende kleuren en zijn verrassend comfortabel. Want op het eerste gezicht lijkt het misschien steenhard en koud, maar niets is minder waar. Over het algemeen wordt vloerverwarming geïntegreerd in de vloer en is het uitgeharde materiaal warmte-isolerende en geluiddempend. En tegenwoordig zijn gietvloeren ook milieuvriendelijk want ze bestaan voor het grootste deel uit de natuurlijke grondstoffen. Hierdoor krijgt het een natuurlijke uitstraling en is het in alle opzichten een elegante en rustgevende oplossing.

Plastic Fantastic

Hout, parket of laminaat is prachtig, maar de nieuwste vinyl- of pvc-vloeren doen daar écht niet meer voor onder. In stroken of als tegels, in prachtige dessins en met grote voordelen: slijtvast, geluiddempend, isolerend én vochtbestendig. Dat maakt ze ook geschikt voor badkamer, keuken, bijkeuken of waskamer – ideaal! In deze ruimtes is het wel aan te raden om de vinyl- of pvc-vloer te verlijmen en de randen af te kitten zodat er geen vocht onder kan komen. In de slaapkamer, gang en woonkamer volstaat het om de randen met dubbelzijdig tap vast te plakken tegen het omhoog krullen.

BLADER OP MERK

BLADER OP PRODUCTGROEP

Meld je aan voor de nieuwsbrief