Klaar voor de grote zomer schoonmaak

Klaar voor de grote zomer schoonmaak. Je laminaat vloer onderhouden en schoonmaken #laminaat #vloer #schoonmaken

Schoonmaken is niet iedereen zijn grootste hobby. Het lastigste is om te beginnen met schoonmaken; gelukkig zitten er voordelen aan een schoon huis! Denk hierbij bijbvoorbeeld aan een betere gezondheid. Wel is het belangrijk dat je op de juiste manier schoonmaakt, anders kan je bijvoorbeeld je laminaat, keukenblad of meubels beschadigen. Hoe begin je met laminaat schoonmaken? Lees snel verder en kom erachter!

Het schoonmaken van meubels

Het schoonmaken van meubels kan een lastigste klus zijn. Dit is afhankelijk van de verschillende soorten materialen waarvan de meubels zijn gemaakt. Een leren bank of -stoel mag je bijvoorbeeld nooit schoonmaken met water. Door water te gebruiken kunnen er blijvende verkleuringen ontstaan. Maak dus schoon met een schoonmaakmiddel dat geschikt is voor leer.
Houd er wel rekening mee, dat elk materiaal zijn eigen manier van schoonmaken heeft. Vaak is schoonmaken met een licht vochtige microvezeldoek, al meer dan voldoende. Mochten er toch nog vlekken in je meubel zitten? Dan kun je ook vlekkenverwijderaar gebruiken. Let hierbij wel op, van welke materiaal het meubel is gemaakt.

Hoe maak ik mijn laminaat schoon?

Als je een vloer stofzuigt, kan het zijn dat er vlekken achter blijven. De behandeling hiervan verschilt per vloer. Een houten vloer mag je nooit met schoonmaakmiddel schoonmaken. Dit geldt overigens voor de meeste vloeren. Kies voor natuurzeep, dit is beter voor het milieu en voor je vloer. Gebruik altijd lauw warm water. Als je bijvoorbeeld een pvc-vloer hebt, mag je deze niet met heet water schoonmaken.
Tot slot is het belangrijk dat je de vloer nooit te nat maakt. Dit geldt voor elke vloer en zeker voor houten vloeren, zoals laminaat. Een keer stofzuigen van te voren en dan met een licht natte dweil over de vloer gaan, is voldoende. Mocht je de vloer toch nog schoner willen hebben? Voeg dan een klein scheutje schoonmaakazijn toe aan het water.

Hoe maak ik schoonmaken leuk?

Aangezien niet iedereen houdt van schoonmaken, stel je het schoonmaken vaak uit. Het belangrijkste is dat je schoonmaken leuk vindt. Hierdoor ben je eerder klaar en kijk je er misschien wel naar uit. Zet een lekker muziekje op of leg een beloning voor jezelf klaar als je het schoonmaken afrondt.
Geniet van het schoonmaken en neem er de tijd voor. Maak bijvoorbeeld schoon in verschillende etappes en bedenk dat het even een momentje rust voor jou alleen is. Succes!

BLADER OP MERK

BLADER OP PRODUCTGROEP

Meld je aan voor de nieuwsbrief