Underlayment gebruiken voor je vloer

De laatste jaren zijn er steeds meer mensen die ervoor kiezen om underlayment te gebruiken als basis voor hun vloer. Underlayment wordt dus ook wel ondervloer genoemd. Hoe zien deze platen er qua structuur uit en welke voordelen hebben ze te bieden?

Een definitie van underlayment

Underlayment is gemaakt van supersterk hout. De platen zijn opgebouwd uit diverse houtlagen. Deze zijn lagen zijn telkens andersom op elkaar verlijmd en zorgen daardoor voor plaatmateriaal dat enorm sterk is. Underlayment werd voor het eerst gebruikt in de Verenigde Staten en Canada, voor de skeletbouw van woningen en panden.

De platen zijn niet alleen erg geliefd om als ondervloer te gebruiken, maar ze worden ook als dakplaten of als basisstructuur voor wanden gebruikt. We zeggen basisstructuur, want underlayment moet nog wel met een verflaag afgewerkt worden als je het zichtbaar wilt bevestigen.  

Underlayment is als bouwmateriaal tegenwoordig echt onmisbaar in de bouwsector. Dat heeft ook te maken met de vele interessante pluspunten. Wat de meerwaarde is van dit plaatmateriaal? Lees snel verder om daar achter te komen!


Platen die enorm sterk en krachtig zijn

Wie kiest voor het gebruik van underlayment is verzekerd van houtmateriaal dat enorm sterk is. Dit komt door de kruislings op elkaar geperste houtlagen. Meestal gaat het om vijf lagen of meer. Door de kruislingse bevestiging, zijn de fineerplaten nauwelijks kapot te krijgen. Zoek je goede platen om als basis te dienen voor een sterk dak, een stabiele vloer of stevige wanden? Dan is underlayment daarvoor een van de beste materialen om te gebruiken!

Platen die goed tegen vocht kunnen

Een ideaal kenmerk van underlayment is de vochtbestendigheid. Juist om deze reden is het ideaal als bouwmateriaal voor daken en kan het ook in het exterieur van je woning, of bedrijf gebruikt worden. Bij professionele toepassingen in bedrijfspanden of ziekenhuizen kan underlayment van een speciale binnenlaag worden voorzien, bijvoorbeeld lood tegen röntgenstralen.

Veilig bouwmateriaal

Een belangrijk kenmerk van underlayment is de veiligheid van dit materiaal. Veel underlayment platen hebben een brandvertragende werking. De platen zijn dan ook een goede keuze als je gaat voor veilige bouwconstructies.

Veel keuze aan formaten, diktes en varianten

Prettig aan underlayment is zeker ook het feit dat er op dit gebied enorm veel keuzemogelijkheden zijn. Qua dikte bijvoorbeeld. Je kunt kiezen voor platen van enkele millimeters dik, maar ook voor platen tot wel 3 centimeter dikte. Ook qua formaten en groottes is er veel mogelijk.

 

BLADER OP MERK

BLADER OP PRODUCTGROEP

Meld je aan voor de nieuwsbrief