Vloerverwarming onder houten vloeren

Vloerverwarming onder houten vloeren

Veel mensen vragen zich af of de combinatie van een houten vloer met vloerverwarming mogelijk is. Dat is het zeker! Vloerverwarming en -verkoeling kan heel goed worden toegepast bij een houten vloer en parketvloer. Het maakt de vloer nog comfortabeler en is een mooie oplossing om de wanden vrij te houden van radiatoren. Heerlijk in de woonkamer en slaapkamer! En omdat de moderne houten vloeren tegenwoordig ook goed geschikt kunnen worden gemaakt voor de badkamer en keuken, is een houten vloer met vloerverwarming voor deze ruimtes ook een grote aanwinst voor je woning.

Vloerverwarming combineert perfect met een houten vloer

Hout is een natuurlijk materiaal en gaat bij verandering van temperatuur en vochtigheid altijd  "werken" (krimpen en uitzetten). Daarom is het erg belangrijk dat het vloerverwarming of -koelingsysteem op de juiste manier en onder de geschikte vloer wordt aangelegd en volgens de instructies wordt bediend. Hierdoor zal de houten vloer geen nadelen ondervinden van de vloerverwarming. De houten vloeren en parketvloeren van Solidfloor, Meister & Uipkes kunnen allen worden gelegd met vloerverwarming. Laat je goed adviseren door de specialisten die bij het bedrijf zijn aangesloten, danweet je zeker dat vloerverwarming perfect combineert met jouw houten vloer.

Klik op de foto voor meer informatie.

Houten vloer in slaapkamer | de vloerdelen zijn eerst gerookt en daarna behandeld met een witte olie | Uipkes Houten Vloeren
Gerookte vloerdelen met finish van witte olie van Uipkes Houten Vloeren. Voor vloerverwarming onder de houten vloeren gebruikt Uipkes een gelaagde eiken vloer. De weerstand van dit 15 mm dikke product is laag (Rc 0,09) en de levensduur van de vloer is lang. Dit maakt het tot een ideale houten vloer voor op vloerverwarming.

Houten keukenvloer Europees eiken met vloerverwarming van Beukers vloeren
Speciaal voor houten vloeren heeft Beukers Eco-systemen ontwikkeld. Deze gestabiliseerde vloeren zijn opgebouwd uit meerdere lagen. Zelfs de breedste vloerdelen, tot 40 cm, kunnen hierdoor op vloerverwarming worden gelegd. In samenhang is een energiebesparend vloerverwarmingssysteem ontworpen. Deze zelfregulerende elektrische vloerverwarming geeft op plaatsen waar voldoende warmte is, geen warmte meer af.

Parketvloer Variano van Quick-Step
De parketvloeren van Quick-Step – met uitzondering van es en beuk - zijn geschikt voor plaatsing op traditionele vloerverwarming. Als je de plaatsingsinstructies volgt, kan je probleemloos genieten, zowel van de schoonheid van je Quick-Step vloer als van het comfort van vloerverwarming.

Houtambacht visgraat parket donker met vloerverwarming
Nieuw visgraatparket van Houtambacht. Door meer dan twintig jaar ervaring met houten vloeren weet Houtambacht dat houten vloeren perfect te combineren zijn met elk vloerverwarmingssysteem. Het advies van Houtambacht: de samengestelde plank, Quercuplex genaamd, rechtstreeks verlijmen op de ondervloer.

Foto boven artikel: Meister LongLife parket


BLADER OP MERK

BLADER OP PRODUCTGROEP

Andere bezoekers bekeken ook

Meld je aan voor de nieuwsbrief