pinterest
Vloerverwarming Fonterra van Viega

Vloerverwarming Fonterra van Viega

Wanneer je denkt aan een nieuwe vloer, overweeg dan meteen vloerverwarming. Deze manier van verwarmen wint snel aan populariteit. Vroeger werd vaak voor vloerverwarming gekozen als bijverwarming in de badkamer, maar tegenwoordig kiest men vaak voor vloerverwarming als hoofdverwarming.

FotoVloerverwarming Fonterra van Viega   FotoVloerverwarming Fonterra van Viega


De voordelen van vloerverwarming

Met vloerverwarming neem je afscheid van storende radiatoren in je interieur, verminder je stofwerveling en schimmelvorming wat bevorderlijk is voor de gezondheid en geniet je van behaaglijke warmte. Met watergevulde (dus niet elektrische-) vloerverwarming bespaar je bovendien op de energiekosten. Fonterra vloerverwarming van Viega zorgt voor meer dan alleen behaaglijk. In de zomer zorgt het watergevulde systeem voor een heerlijke verkoeling en in de winter voor aangename warmte. Dankzij de noppenplaten en de flexibele polybuteenbuis laat Fonterra Base zich snel, eenvoudig en veilig leggen door slechts één vakman. Het universele platensysteem met noppen biedt een oplossing bij nieuwbouwprojecten en door de geringe opbouwhoogte leent het zich uitstekend voor renovaties van o.a. badkamers.

FotoVloerverwarming Fonterra van Viega    

Viega Fonterra vloerverwarming

Viega Fonterra vloerverwarming is een slangensysteem welke in prefab montageplaten wordt geklikt en wordt afgewerkt met een speciale gietmassa. Het systeem krijgt een bijzonder dunne afwerkvloer, waardoor er een lage opbouwhoogte ontstaat en de warmteoverdracht optimaal is. Terwijl bij de gebruikelijke radiatoren 22 graden vereist zijn, om een behaaglijke klimaat in de ruimte te bereiken, wordt dit bij Fonterra vloerverwarming al bereikt bij een kamertemperatuur van 20 graden. Hiermee wordt tot wel 12 procent bespaard op de verwarmingskosten. Voor de badkamer is de combinatie met wandverwarmingssystemen ideaal, omdat de warmte gelijkmatig door de ruimte wordt verspreid en de wanden droog en schimmelvrij blijven.

FotoVloerverwarming Fonterra van Viega   FotoVloerverwarming Fonterra van Viega

Vloer- en wandverwarming

Vloer- en wandverwarmingen zijn met hun lage bedrijfstemperatuur haast zuivere stralingsverwarmingen en bevinden zich bijna altijd op kamertemperatuur. Dit leidt automatisch tot betere hygiënische voorwaarden. Het matig verwarmde oppervlak veroorzaakt geen noemenswaardige convectie, omdat er in tegenstelling tot bij conventionele verwarmingslichamen door de lage temperatuurverschillen geen luchtcirculatie is. Daardoor treden geen stofwervelingen op. Daar komt bij, dat er door de ideale combinatie van wand- en vloerverwarming nauwelijks vochtige hoeken in de ruimtes kunnen ontstaan.

FotoVloerverwarming Fonterra van Viega  

 

PRODUCTEN IN ONS ASSORTIMENT

Bekijk alle producten
banner
Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner
Uw-Woonmagazine Shop
Bekijk alle aanbiedingen

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen