Stijlvolle vloeren van natuursteen

Stijlvolle vloeren van natuursteen

Ben je op zoek naar een stijlvolle, robuuste en duurzame vloer? Natuursteen vloeren hebben een extreem lange levensduur en zijn ongeëvenaard veelzijdig wat betreft kleur, structuur, afwerking en soorten steen. Populair is de natuurlijke, meer robuuste look. Bijvoorbeeld fluwelig gezoet hardsteen en breukmaterialen als leisteen. Bij de marmers gaat de aandacht uit naar bijzondere structuren. Zwart is nog altijd veelgevraagd, evenals de combinatie met wit. Maar ook veel middentinten als leverbruin en grijs, soms met een zweempje groen.

Verschillende soorten natuursteen vloeren

Klik op de foto's voor meer informatie over de afgebeelde vloer of klik HIER voor een compleet overzicht van natuurstenen vloeren.

Keuken met vloer van natuursteen - hardstenen tegels via Nibo Stone
Hardsteen vloertegels via Nibo Stone

Nostalgisch hardsteen

Hardsteen is een zeer compacte kalksteen, verkrijgbaar in attractieve kleurschakeringen: lichtblauw, grijs, donkergrijs en antraciet. Ook deze steensoort is kalkhoudend, met ingesloten fossielen. De steen uit België heeft een speels, doch gelijkmatig uiterlijk. Ierse hardsteen lijkt er sterk op. Hardsteen uit Vietnam en China heeft een (sterk) afwijkend uiterlijk. De eigenschappen zijn vergelijkbaar, maar de steen is lager geprijsd. Deze vloeren zijn zeer stijlvol in een klassiek interieur, maar zijn ook prachtig in combinatie met moderne elementen zoals je ziet bij de afgebeelde keuken.

Keuken met vloer van natuursteen. Hardsteen tegels via Nibo Stone
Hardsteen vloer via Nibo Stone

Vloer van nieuw Belgisch hardsteen en Carrara marmer via Kersbergen natuursteen
Nieuw Belgisch hardsteen en Carrara marmer - Kersbergen Natuursteen vloeren

Veelzijdig kalksteen

Een okergekleurde vloer waarin kleine gefossiliseerde schelpjes en plantjes zitten: dat is typisch een kalksteenvloer. Er is een grote variatie. Egaal of juist bont gekleurd, wel of niet geaderd en in uiteenlopende structuurnuances. Kalksteen kan gepolijst (glanzend), gezoet (mat) en getrommeld (rustiek) worden afgewerkt. Net als marmer is kalksteen gevoelig voor zuren die de kalk oplossen.

Keuken met vloer van natuursteen. Kalksteen tegels in een lichte kleur via Nibo stone
Kalksteen tegels Aurelia via Nibo Stone

Bourgondische dallen is een mooie kalksteen uit Bourgondië (Frankrijk) met mooie warme kleurschakeringen. Bourgondische dallen is een exclusievere natuursteen en te verkrijgen in diverse kleurschakeringen en afwerkingen: van strak met een moderne uitstraling tot verouderd met een landelijke doorleefde uitstraling.

Vloer van Bourgondische Dallen Abbaye de Beanne via Kersbergen natuursteen
Kalksteenvloer van Bourgondische Dallen - Kersbergen Natuursteen vloeren

Landelijk interieur met haard. Sfeervolle natuursteen vloer van Bourgondische Dallen via Kersbergen natuursteen
Bourgondische Dallen Abbaye Beaune - Kersbergen Natuursteen

Stoere vloertegels van leisteen

Leisteen vloertegels zijn niet alleen populair vanwege hun stoere uitstraling, maar ook dankzij de betaalbare prijs en het onderhoudsvriendelijke karakter. Het is een duurzame vloer die heel geschikt is voor in de woonkamer en keuken, maar ook voor de badkamer of buiten op het terras. Bovendien zijn deze natuursteen vloertegels weinig gevoelig voor krassen en vlekken. Een ideale vloer voor een gezin met kinderen of een enthousiaste hond.

Natuursteen tegels van leisteen via Nibo Stone
Leisteen vloertegels - Nibo Stone

Chique marmer

Marmer komt vooral voor in de tinten wit, grijs en roze. Veel anders gekleurde marmers zijn eigenlijk een kalksteensoort, dat in een veel grotere bandbreedte leverbaar is. Door het marmer te polijsten wordt de kleur dieper, ook verkrijgt het op deze manier zijn beroemde glans. Nadeel is wel dat de vloer gevoeliger wordt voor krassen. Daarom valt in de meeste gevallen een gezoet (matglanzend) oppervlak te prefereren. In principe kan marmer overal worden toegepast. Houd wel rekening met het feit dat marmer slecht bestand is tegen zuren.

Marmeren keukenvloer Olympic White via Norvold Natuursteen
Marmeren vloer Olympic White - Norvold natuursteen

Bescherming en onderhoud

Natuursteen wordt vrijwel standaard voorzien van een impregneer, soms nog gevolgd door een beschermende coating. Kalkhoudende natuursteensoorten kunnen gekristalliseerd worden. Een chemische verbinding reageert dan met de kalk en vormt een keiharde, zacht-glanzende toplaag. Marmer kan eventueel worden nabehandeld met een beetje marmerwas. Er zijn middelen met een tijdelijke en een permanente werking.

Inspiratie en informatie

Voor meer informatie en inspiratie op het gebied van natuurstenen vloeren kunt u kijken naar "product in beeld" en naar onze inspiratie-borden op Pinterest. Op zoek naar meer inspiratie? Bezoek dan eens de site UW-woonidee.nl Via de overzichtelijke brochure-service kunt u gratis brochures bestellen boordevol informatie.


BLADER OP MERK

BLADER OP PRODUCTGROEP