pinterest
Houtambacht visgraatparket

Houtambacht visgraatparket

Visgraatparket is sinds mensenheugenis een luxueuze vloerbekleding. Vroeger werd dit parket alleen in de duurste woningen toegepast vanwege de weelderige uitstraling, maar met de huidige technieken is een klassiek visgraatparket met modern comfort voor iedereen bereikbaar. Houtambacht heeft deze klassieker namelijk nieuw leven in geblazen met planken, die rechtstreeks op de ondervloer verlijmd worden. Doordat de afwerking machinaal in het atelier gebeurt, kan de beschermingslaag onder hoge druk geplaatst worden. Hierdoor is de vloer vuil en waterafstotend en zelfs geschikt voor de keuken en badkamer. Planken van een halve meter lengte kunnen met gemak in dit patroon gelegd worden. Met deze  grote patronen krijgt u de unieke uitstraling  van weleer en behoudt u toch een rustig effect dat mooi bij de rest van het interieur past. 

 FotoHoutambacht visgraatparket    FotoHoutambacht visgraatparket

 

Modern product met klassieke schoonheid

Het visgraatparket van Houtambacht bestaat uit samengestelde planken, dit wil zeggen dat de plank opgebouwd is uit een onderlaag in multiplex en een toplaag in Frans Eiken. Hierdoor kunnen de zelfdragende planken rechtstreeks op de ondervloer verlijmd worden en zelfs in combinatie met vloerverwarming kunnen worden gebruikt. Omdat de planken in het atelier volledig worden afgewerkt, is het mogelijk de vloer snel en schoon te plaatsen. Omdat het oppervlak na plaatsing niet meer geschuurd hoeft te worden, zijn er andere oppervlakte behandelingen mogelijk; zoals borstelen en verouderingen van de planken. Zo komt er variatie in een eeuwenoude klassieker! 

FotoHoutambacht visgraatparket 

Grote patronen

Samengesteld visgraatparket van Houtambacht kan gemaakt worden met variabele diktes, breedtes en lengtes. Het is dan ook de trend om van deze nieuwe mogelijkheden qua maatvoering gebruik te maken. Planken van een halve meter lengte kunnen met gemak in dit patroon gelegd worden, iets wat vroeger ondenkbaar was.  Door in grote patronen te werken krijgt u de unieke uitstraling  van weleer en behoudt u toch een rustig effect dat mooi bij de rest van uw interieur past.

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen