Binnenkijken: natuursteen vloer in modern interieur

Binnenkijken: natuursteen vloer in modern interieur

Het huis van de familie Joosten in Panningen is onlangs volledig gerenoveerd. Het huis moest licht en ruimtelijk worden; een open en rustige plek met eerlijke en duurzame materialen, rechtstreeks uit de natuur. Hout, steen en leer… een plek waar een duurzame vloer van natuursteen perfect tot zijn recht komt.

Keuze voor natuursteen

Natuursteen vloer - grote tegels leisteen Himalaya Grey via Nibo Stone

Eenmaal binnen in het huis van Ans en Arno Joosten, moet je de serene rust echt even op je in laten werken. Ans is beeldend kunstenaar en werkt al jarenlang met natuursteen. “Sommige mensen vinden natuursteen koud en hard”, vertelt Ans. “Ik vind het juist warm en kwetsbaar. Prachtig hoe de natuur dit zo gevormd heeft”.

Natuursteen vloer - grote tegels leisteen Himalaya Grey via Nibo Stone

Dat Ans koos voor een natuurstenen vloer is dus niet zo vreemd. “Ik heb ook nog wel een houten vloer overwogen”, zegt Ans. “Ook zo’n puur en echt materiaal. Maar we zijn nu over de 50 jaar en ik wilde deze verbouwing dusdanig aanpakken dat we hier de rest van ons leven nog van kunnen genieten. Ik wil niet over 20 jaar nog eens aan een nieuwe vloer moeten beginnen en ik wilde een duurzaam materiaal. Natuursteen is dan eigenlijk de beste keuze!”

Leisteen tegels van groot formaat

Natuursteen vloer - grote tegels leisteen Himalaya Grey via Nibo Stone

In de showroom van Nibo Stone in Venlo liet de adviseur Ans en Arno enkele voorbeelden van natuursteen vloeren zien. En omdat geen tegel hetzelfde is, bekeken ze hier grote vloeroppervlaktes, zodat ze goed de verschillende kleurnuances in de tegels konden bekijken. Uiteindelijk kozen Ans en Arno voor leisteen Himalaya grey; tegels met een warme grijsgroene kleur. Het splijtruwe oppervlak is relatief effen wat de vloer enerzijds een levendig karakter geeft maar anderzijds het geheel toch rustig houdt.
Ze kozen voor een heel groot formaat. De tegels zijn 60 cm breed en wel 120 cm lang. Het onderhoud van de vloer is heel gemakkelijk. Als er eens iets wordt geknoeid op de vloer, is dat met een doekje zo opgenomen. Er komen haast geen vlekken in de vloer. Ans: “Vlekken en krasjes worden één met de vloer.” Dat komt ook omdat de steen weinig poreus is, heel compact.

Natuursteen in de toiletruimte

Toilet met wandtegels van natuursteen - leisteen Himalaya Grey via Nibo Stone

“In de toilet ruimte hebben we de achterwand met dezelfde tegels bekleed. Heel apart om te zien dat de tegel zich dan qua lichtinval weer heel anders gedraagt”, vertelt Ans.  Zoon Yannick kwam met het idee om een stenen wasbak voor het toilet te ontwerpen. Het resultaat werd een massief stuk steen waarin aan de bovenzijde een hele lichte verdieping in is gemaakt. Over de hele breedte van de wasbak is een sleuf gefreesd waarin het water, dat uit een kraan vanaf het plafond stroomt, subtiel wegloopt. Lees hier meer over natuursteen in de badkamer...

Wastafel van natuursteen - design Yannick Joosten in samenwerking met Nibo Stone

Natuursteen in de tuin

Binnenkort gaan Ans en Arno de tuin onder handen nemen. Net als bij de verbouwing binnen gaan ze daarbij niet over één nacht ijs. “We zijn nog niet helemaal uit over het ontwerp.  We weten al wel dat we de vloer van binnen door willen laten lopen naar het terras. Doordat de ramen tot op grond doorlopen, kijk je over de vloer in één lijn naar buiten. Dat lijnenspel geeft weer rust.” Himalaya grey is vorstbestendig en als je deze op een drainerende fundering laat plaatsen, kan deze prima buiten worden toegepast.

Natuursteen vloer - grote tegels leisteen Himalaya Grey via Nibo Stone


Ook op zoek naar een vloer van natuursteen? Bekijk hier prachtige voorbeelden en lees alles over de verschillende soorten natuursteen en de eigenschappen.

Natuursteen vloer - grote tegels leisteen Himalaya Grey via Nibo Stone

Brochure over Binnenkijken: natuursteen vloer in modern interieur aanvragen

Aanhef *
Voorletters * / Tussenvoegsel
Achternaam *
Postcode / Plaats *
Straatnaam / Huisnummer *
Land *
E-mailadres **
Telefoonnummer *

Ik ga:
De velden gemarkeerd met een * zijn verplichte velden.
** Sommige fabrikanten versturen u liever informatie per email.BLADER OP MERK

BLADER OP PRODUCTGROEP