Balterio laminaat verovert harten

Balterio laminaat verovert harten

Steeds meer mensen kiezen deze dagen voor laminaat als vloerbekleding. Uitstraling, plaatsingscomfort, en onderhoudsgemak zijn maar een paar van de kwaliteiten die laminaat populair maken. Met laminaat heb je de voordelen van hout zoals de authentieke look and feel maar niet de ongemakken. Balterio, een van de meest innovatieve producenten van laminaatvloeren, is helemaal thuis in de laatste trends.

Lichte kleuren blijven in

Lichte authentieke kleuren zijn al een hele tijd in en dit zal nog even zo blijven, ook in laminaat. In tijden van crisis doen bleke kleuren het namelijk altijd goed, een bleke kleur geeft immers hoop. Bovendien ogen blekere tinten zuiver, rustig en tijdloos. Consumenten spelen op veilig. Ze willen een vloer die niet vlug verveelt, een die tijdloos is en trends overstijgt. Witachtige tinten, beige en greige komen hier dan op de voorgrond en dit vooral in West-Europa. In Oost-Europa durft men ook nog voor donkere tinten te opteren als ook in Angelsaksische landen. Toch winnen hier de blekere kleuren marktaandeel.

Balterio Laminaat xperience plus venetian cypres   Balterio laminaat abbey oak


De toon is mat, authentiek en klassiek

De trend die nu heerst is een trend naar natuurlijke, authentieke, eerlijke materialen: beton, porselein, metaal, hout, koper, geolied leder, matte steen. De toon is mat. Overal duiken matte structuren op: in lakken voor auto’s, in verfkleuren, in afwerking van meubels, in make-up met matte lipstiften. Vlak laminaat is niet meer in trek, de tendens gaat naar authentiek en klassiek. Een werkelijkheidsgetrouwe reproductie van een houten vloer vraagt een embossing (een indruk) die de structuur van echt hout imiteert. Balterio ontwikkelde hiervoor zijn 3D-Wood Effectstructuur die het natuurlijk reliëf van de houtnerven nabootst. Elke noot en houtnerf is zichtbaar en voelbaar om de vloer nog meer op parket te laten lijken. Ook de authentieke afwerking met een V-groef is in, vooral in West-Europa. Deze groef zorgt dankzij de schuine randen voor een perfecte houtlook. Enkele concrete voorbeelden van matte en authentieke ranges binnen de ruime Balterio-collectie zijn Infinity, Xperience Plus en Dolce.

Akoestisch isolerende ondervloeren

De hedendaagse consument wil niet alleen een ‘look and feel’ zoals die van echt parket of houten vloeren, maar ook de akoestiek ervan. Verschillende ondervloeren zijn daar de oplossing. Ze reduceren niet alleen het loopgeluid (geluid waarneembaar in eigen leef ruimte voortgebracht door voetstappen) maar ook – mits keuze van de juiste ondervloer – het transmissiegeluid (ofwel doorgangsgeluid naar onderliggende ruimtes). In die context ontwikkelde Balterio speciale ondervloeren die loopgeluiden dempen en door lage warmteweerstand ideaal zijn voor ruimtes met vloerverwarming en vloerkoeling.

Balterio laminaat Infinity    

 

Troeven van laminaat

Laminaat is zeer makkelijk te onderhouden en hygiënisch. Het oppervlak van een laminaatvloer is duurzaam en slijtvast waardoor het geen behandeling vereist. Schuren, vernissen, polieren of boenen met was is dus niet nodig. Dagelijks onderhoud kan met een microvezeldoek of een stofzuiger. De magnetische eigenschappen van een droog microvezeldoek zorgen er ook voor dat kleine stofdeeltjes in de groeven verwijderd worden. Balterio laminaatvloeren hebben een hard, gesloten oppervlak waardoor het niet nodig is om de vloer altijd vochtig te reinigen. Het is voldoende het laminaat zo nu en dan met een licht vochtige dweil te reinigen. Laminaat is slijtvast en werkt brandvertragend, het kan de omvang en verspreiding van vuur verminderen. Het is ook vrij dun (7, 8 en 9 mm), wat een troef is bij renovatie. Bovendien is laminaat budgetvriendelijk. De prijzen bij Balterio liggen tussen 15 en 32 euro per vierkante meter. Het plaatsingscomfort en de snelheid waarmee de vloer kan worden gerealiseerd, is eveneens een troef. De tijd dat laminaat verlijmd moest worden, is voorbij. Vandaag kan laminaat zowel door de vakman als door de consument gelegd worden dankzij het geïntegreerde kliksysteem. De kliksystemen garanderen een snelle montage en hebben de consument duidelijk overtuigd.

Laminaat is in

Laminaat is in. Het zorgt voor comfort, is slijtvast, budgetvriendelijk en bijna niet te onderscheiden van echt hout. Balterio heeft jaren onderzoek gedaan naar een manier om echte houten vloeren zo perfect mogelijk na te bootsen en het resultaat mag er zijn.

Brochure over Balterio laminaat verovert harten aanvragen

Aanhef *
Voorletters * / Tussenvoegsel
Achternaam *
Postcode / Plaats *
Straatnaam / Huisnummer *
Land *
E-mailadres **
Telefoonnummer *

Ik ga:
De velden gemarkeerd met een * zijn verplichte velden.
** Sommige fabrikanten versturen u liever informatie per email.BLADER OP MERK

BLADER OP PRODUCTGROEP