Nostalgisch Interieur

Wie de tv-serie “toen was geluk heel gewoon” kent, begrijpt direct wat ik bedoel met haal de “goede oude tijd” terug in huis! In een nieuwbouwhuis is geen sfeer te krijgen! Één van de opmerkingen die ik weleens te horen krijg. Zeker van de oudere onder ons, die noodgedwongen de laatste jaren van hun leven in een modern verzorgingshuis wonen.

5 Tips om jouw huis de nostalgie van toen te geven:

1. Gebruik in de hal een ouderwetse tegelvloer

Dan stap je direct “back-in-time” wanneer je thuiskomt. Met Portugese cementtegels creëer je direct een “ouderwetse” sfeer. De tegels zijn in diverse kleuren en motieven te krijgen. Na impregnatie zijn ze perfect te gebruiken in de hal.

UW-woonmagazine blog Nostalgisch Interieur designtegels portugese cementtegel

Desingntegels.nl

2. Vervang de nieuwbouw deuren voor binnendeuren met karakter

Binnendeuren bepalen voor een groot deel de sfeer, zeker in een hal. Je kunt bij de bouwmarkten al hele mooie varianten kopen. Als je deze nog te modern vindt, er bestaan bedrijven die tweedehands nostalgische binnendeuren aanbieden. Mocht je voor de eerste optie gaan, kies dan voor deurbeslag met een retro kantje!

UW-woonmagazine blog Nostalgisch Interieur Pure deurbeslag Dauby

Pure van Dauby

3. Vintage behang

Stap af van de glad gestuukte muren en kies voor behang. Op dit gebied is heel veel keus. Van een eenvoudig printje tot het zwaardere materiaal. Zoals dit behang van Graham & Brown! Het lijkt op tegelwerk, maar het is toch echt behang!

UW-woonmagazine blog Nostalgisch interieur Portugese tegel Graham and Brown

Graham & Brown

4. Retro Verlichting

Ben je klaar met het witte licht van de ledverlichting? Je huis stylen met ouderwetse lampen is HOT! Overal duiken de retrolampen op. Originele lampen vind je bij de brocante en vintage winkels en soms bij de kringloopwinkel.

UW-woonmagazine blog Nostalgisch Interieur vintage verlichting Brocanteschuur de Boshuuze

Brocanteschuur "de Boshuuze"

5. Breng sfeer in je huis met authentieke meubels en accessoires

Denk aan leuke kasten of een oude stoel. Creëer sfeervolle hoekjes, als je niet het hele huis aan wilt pakken. Met spullen uit grootmoederstijd benadruk je de nostalgie in huis.

UW-woonmagazine blog Nostalgisch Interieur Styling ID

Styling ID: Brocanteschuur "de Boshuuze"

Nancy van der Drift | Styling ID | www.styling-id.nl

Beeldmateriaal:

- Designtegels.nl
- Dauby
- Graham & Brown
- Brocanteschuur "de Boshuuze"
- Styling ID


Intresessante blog artikelen

» Liefde in je interieur
» Een sfeervol Friethuys met 'authentieke' tegelvloer
» Nostalgisch Interieur
» Interieur penthouse Haarlem
» Home Couture voor thuis

Nancy van der Drift | Styling ID

Van jongs af aan was ik in de meubel-Stoffeerderij en woninginrichting van mijn vader te vinden. Hier heb ik niet alleen geleerd wat de mogelijkheden zijn voor het interieur, maar vooral ook het zelf leren toepassen in de praktijk.

Na mijn opleiding tot interieurstylist ben ik me professioneel gaan richten op deze markt. Ik vind het ontzettend leuk om mensen te helpen van hun huis een thuis te maken. Naast mijn bedrijf Styling ID ben ik ook werkzaam als online-schrijver op de redactie van UW-woonmagazine. Door het schrijven voor de verschillende websites: UW-keuken, UW-vloer, UW-badkamer en UW-haard bouw ik een enorme productkennis op, die ik weer kan gebruiken in de praktijk als interieurstylist.

Deze kennis wil ik graag met jullie delen. Dat doe ik in mijn maandelijkse blog op de website van UW-woonmagazine. Ik hoop dat ik jullie hiermee kan informeren, inspireren en adviseren.

Ik wens je veel leesplezier & inspiratie toe!

 

Meer van deze auteur Bezoek de website

Meld je aan voor de nieuwsbrief


 


Betsel gratis woonmagazine Jouwstijl van Goossens