Welke vloer is geschikt voor onder de wasmachine?

Je kunt nog zo’n stille wasmachine hebben, als je het op de verkeerde vloer neerzet, maakt het veel lawaai bij het centrifugeren. Vervelend, vooral als de wasmachine vlakbij de slaapkamer staat. Als je rustig een wasje wilt draaien, is dus niet enkel de juiste wasmachine kopen belangrijk. Ook de vloer waar je de machine op zet, telt mee. Welke vloeren zijn geschikt voor onder de wasmachine?

Welke vloer is geschikt voor onder de wasmachine #wasmachine #vloer #tips

Geschikte vloeren

Wanneer je wasjes aan het draaien bent, wil je je machine op een geschikte vloer hebben staan. Er zijn meerdere geschikte ondergronden, maar wat ze met elkaar gemeen hebben, is dat ze stabiel en hard zijn. Denk daarbij aan betonnen en stenen vloeren en matte tegelvloeren. Nog een belangrijke tip: je wasmachine maakt minder lawaai wanneer deze waterpas staat.

Minder geschikte vloeren

In principe kun je je huishoudelijke apparaat op iedere vloer zetten, maar sommige vloeren vergroten de kans dat je wasmachine gaat verschuiven of trillen, wat voor extra lawaai zorgt. Zulke vloeren zijn onder andere tapijt, laminaat, houten vloeren en gladde tegelvloeren.

Mijn vloer in minder geschikt, wat nu?

Je bent waarschijnlijk niet van plan een nieuwe vloer aan te schaffen, enkel en alleen omdat je huidige vloer minder geschikt is voor je wasmachine. Gelukkig hoeft dat ook niet. Misschien heb je in een andere ruimte, bijvoorbeeld in de badkamer, bijkeuken of in de garage wel een geschikte vloer waar je de machine neer kunt zetten. Is dit niet mogelijk? Plaats dan een 60 x 60 cm betontegel met een minimale dikte van 3 cm onder je machine die op een ongeschikte vloer staat. Deze tegel zal ervoor zorgen dat het apparaat stabieler staat.

Wel of geen trillingsdempers gebruiken?

Trillingsdempers zijn enkel nuttig onder wat oudere machines. Een wasmachine heeft rubberen pootjes en deze zorgen al voor demping. Bij oudere apparaten kunnen de pootjes echter wat versleten zijn, waardoor trillingsdempers dan een fijne aankoop zijn. Gebruik trillingsdempers alleen op de vloeren die geschikt zijn voor wasmachines. Op minder geschikte vloeren, zoals hout of laminaat kunnen dempers de geluidsoverlast juist verergeren. Gebruik om diezelfde reden geen trillingsdempers in combinatie met een lekbak.

Nieuwe wasmachine kopen? Let hier dan op

Erg vervelend wanneer je wasmachine aan de wandel gaat op je geliefde houten vloer. Het maakt niet enkel lawaai, maar het kan ook je vloer beschadigen. Heb jij een houten vloer, gladde tegelvloer, laminaat of tapijt? Dan kies je het beste voor een wasmachine met balanssysteem, wanneer je huidige apparaat aan vervanging toe is. Dankzij het balanssysteem zal de machine stil blijven staan, waardoor deze geen krassen maakt op je vloer.

BLADER OP MERK

BLADER OP PRODUCTGROEP

Meld je aan voor de nieuwsbrief