Waarom veel huishoudens kiezen voor een pvc-vloer

Waarom veel huishoudens kiezen voor een pvc vloer #pvc #wonen #vloer

Bij de keuze voor een vloer heb je veel mogelijkheden. Daarbij zijn houten vloeren veruit het meest populair. Dit kan massief hout zijn, half massief of laminaat. Maar tegenwoordig wordt steeds vaker gekozen voor een pvc-vloer. Een pvc-vloer heeft ten opzichte van een houten vloer dan ook heel wat voordelen. Waarom is een pvc-vloer tegenwoordig zo populair? En wat zijn de voornaamste eigenschappen van pvc-vloeren?

Wat is een pvc-vloer?

Er heerst nogal eens verwarring over het verschil tussen een pvc-vloer en een vinylvloer. Grofweg behoren beide vloeren tot dezelfde categorie alleen is vinyl ook wel bekend als een zeilvloer, waardoor het op rol verkrijgbaar is. Maar wat is een pvc-vloer eigenlijk? Pvc is de afkorting van Polyvinylchloride en is een vorm van kunststof. In tegenstelling tot bijvoorbeeld laminaat, is er in een pvc-vloer geen hout verwerkt. Een pvc-vloer is ongeveer 2 tot 4 millimeter dik en bestaat uit enkele lagen, zoals een lijmlaag, een laag pvc en een toplaag uit polyurethaan (PU). Een pvc-vloer bestaat uit stroken die je wat betreft formaat kunt vergelijken met laminaat.

Waarom een pvc-vloer

De voordelen van een pvc-vloer zijn talrijk. Ten eerste is er het onderhoud. Groot onderhoud heb je er niet aan. De dagelijkse schoonmaak kan gewoon met een stofzuiger en een dweil en je vloer ziet er weer als nieuw uit. Daarnaast is er een zeer uitgebreid palet aan verschillende kleuren en designs. Daarbij wordt een hout- of steendesign zo natuurgetrouw nagemaakt dat het niet van een echte houten of stenen vloer te onderscheiden is. Een pvc-vloer is vochtbestendig. Dit houdt dus in dat je de vloer ook kunt leggen in je badkamer of toilet. Vooral een gelijmde vloer zal ook geluiddempend werken. Heb je vloerverwarming? Dan is het geen enkel probleem om een pvc-vloer leggen.

Hoe leg je een pvc-vloer?

Kies je voor een pvc-vloer, dan is het handig om te weten hoe je deze moet leggen. Een pvc-vloer kan op twee verschillende manieren worden gelegd. De vloer kan aan de ondervloer worden gelijmd, maar er zijn ook stroken met een groef. Hierdoor ontstaat er een pvc-vloer met kliksysteem en is de vloer zwevend te leggen. De vloer goed aan de ondervloer lijmen is een lastige klus en kun je beter overlaten aan een expert. Een pvc-vloer met kliksysteem is heel goed zelf te leggen. Welke type pvc-vloer je ook kiest, het belangrijkste is dat je een zeer gladde ondervloer hebt. Omdat pvc dun is, zal elke onregelmatigheid aan de ondervloer te zien zijn. Dit is niet mooi om te zien en beschadigt de vloer ook.

Houd er ook rekening mee dat de wijze van leggen van invloed kan zijn op je verzekering. Een gelijmde vloer die aan de funderingsvloer is vastgelijmd valt onder een opstalverzekering. Een pvc-vloer met kliksysteem juist niet. Er wordt van uitgegaan dat deze vloeren geheel los te maken en mee te nemen zijn. Bij schade aan je vloer kun je daarom geen aanspraak maken op je opstalverzekering, maar op je inboedelverzekering.

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner
banner

Volg ons via

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen