Vloertrend van het moment: de visgraat vloer

Vloertrend van het moment: de visgraat vloer #visgraat #interieur #vloer #houtenvloer #woontrend

Vloerontwerp doorstaat tand des tijds

Wanneer je goed kijkt naar het verloop van tijd, merk je dat trends na een tijdje weer terugkomen. Eén van de woontrends die je nu terug ziet, is het leggen van een vloer op een bepaalde wijze. De visgraat vloer is helemaal terug als stijlvolle- en gewilde vloer.

De visgraatvloeren stonden vroeger synoniem aan parketvloeren. “Parket” - afkomstig van het Franse woord parqueterie - komt nog uit het midden tot einde van de 16e eeuw. Een enorm arbeidsintensieve manier van vloeren leggen, die niet meer van deze tijd is. De visgraatvloeren werden destijds namelijk gestileerd uit afzonderlijke stukken hout, meestal eiken, welke nauwgezet en één voor één werden gesneden en geplaatst. Gelukkig zijn onder invloed van moderne technieken visgraat houten vloeren ontwikkeld, die niet meer van blok tot blok moeten worden gelegd. Zo is visgraat weer 'bereikbaar' en populair geworden

Perfect combineerbaar met elke stijl

Een visgraat vloer oogt stijlvol. Het vormt een perfecte look voor de woonkamer, eetkamer, hal of slaapkamer. Of je nu in een historisch pand woont of net de sleutels hebt gekregen van je nieuwbouw woning; de visgraatvloer - ook wel chevron-vloer genoemd - past bij elke stijl. Het staat mooi in de boerenkeuken, de lichte ontvangsthal of als vloerbedekking in een slaap- of woonkamer.

Ook mooi van visgraat is dat lichtinval geen grote invloed heeft op hoe de vloer moet worden gelegd. De eyecatcher is het patroon. Kies voor een grovere structuur in berkenhout, of voor een donkere tint in walnoot, kers of eik.

Finishing touch: de plint

Wanneer de vloer eenmaal is geplaatst, rest enkel nog de afwerking: het zetten van de plinten. Je kan kiezen voor een plint in dezelfde kleur als de vloer, maar we zien ook dat contrasterende kleuren worden gebruikt. Een houten vloer in de keuken wordt met de juiste keukenplint mooi afgewerkt. Met een opvallende kleur wordt de plint een eyecatcher in de ruimte.

BLADER OP MERK

BLADER OP PRODUCTGROEP

Meld je aan voor de nieuwsbrief