Vloerinspiratie voor in je tuin

Vloerinspiratie voor in je tuin #tuinvloer #tuin #tuinidee #tuintips
Deze vloeren zijn geschikt voor in jouw tuin

Met vloeren voor de tuin, geef je deze veel sfeer en kun je jouw tuinmeubelen eenvoudig neerzetten. Zo heeft een prieel met zijwanden een harde ondergrond nodig, zodat deze stevig blijft staan. Ook als je gewoon wilt relaxen op jouw ligstoel buiten, is een harde ondergrond gewenst. In dit blog vertellen wij je welke soorten vloeren veel worden gekozen voor de tuin en wat de eigenschappen hiervan zijn.

Tegels van beton

Betonnen tegels worden gemaakt door het uitharden van beton in een mal. De bovenzijde van de tegel heeft vaak een specifieke kleur of een mooi patroon, waardoor deze tegels zeer populair zijn. Doorgaans heeft beton een ietwat ruwe structuur, wat er wel voor zorgt dat vuil zich sneller aan de tegel hecht. Bij een wat duurdere betontegel zal je echter merken dat de toplaag beter is en hier minder snel vuil op komt. Dit komt doordat het beton beter is gedicht. Wanneer de toplaag dun is, zal deze ook langer zijn kleur behouden en ontstaan er niet snel krassen. Het leggen van betontegels is zeer eenvoudig en zij bieden ook een fijne prijs-kwaliteitverhouding. Ook dat zorgt ervoor dat vele mensen voor betonnen tegels kiezen in de tuin.

Keramische tegels

De keramische tegel wordt gemaakt door het bakken van klei in een oven. De tegel staat bekend om haar duurzaamheid en behoud dan ook lang haar mooie uitstraling. Keramische tegels zijn tevens krasbestendig en minder gevoelig voor groene aanslag en aanhechting van ander vuil. De tegel wordt veel gebruikt bij villawoningen en is een stuk duurder dan de betonnen tegel. Ook is deze tegel minder eenvoudig te plaatsen. Echter is het wel zo dat deze tegel een stuk langer meegaat, waardoor deze tegel een goede investering voor je tuin is.

Kies jouw favoriete vloer

Wij hebben je zojuist wat voorbeelden gegeven van verschillende vloeren die populair zijn in de tuin. Heb je al een idee welke vloer je voor jouw tuin wenst of ben je hier nog niet geheel over uit? Je kunt altijd nog wat inspiratie op internet opdoen en nadenken over bijpassende tuinmeubelen. Zo maak je van jouw tuin straks een mooi geheel, waar je jouw gasten in stijl kunt ontvangen. Wij wensen je veel succes met de keuze voor de ideale vloer voor jouw tuin! 

BLADER OP MERK

BLADER OP PRODUCTGROEP

Meld je aan voor de nieuwsbrief