Trendy visgraatvloer van pvc

De visgraatvloer is weer helemaal terug van weggeweest, maar dan in een modern jasje. Natuurlijk is dit patroon voor de vloer nooit helemaal weggeweest, in de parketbranche is het al die tijd mogelijk geweest om een vloer in een visgraatpatroon te leggen. Maar tegenwoordig kun je ook voor een pvc vloer of een laminaatvloer in een visgraatpatroon kiezen. Dat schept nog meer mogelijkheden.

Trendy visgraatvloer van PVC of laminaat #visgraatvloer #pvc #interieur #vloer

Houten visgraatvloer

Een vloer met een visgraatpatroon in echt hout is niet voor iedereen weggelegd. Het leggen van deze vloer is meestal een kostbare aangelegenheid omdat het veel werk is. Meestal kan deze vloer ook alleen door een vakman worden gelegd en zelfs de specialist is hier geruime tijd mee bezig. Daarnaast hangt er aan echt hout ook een prijskaartje.

Visgraatvloer combineren met vloerverwarming

De prijs is een belangrijke reden waarom je de houten visgraatvloer voornamelijk nog in de grote statige herenhuizen ziet of in de luxe panden van bedrijven. Dat is jammer, want het visgraatpatroon straalt een bepaalde luxe en warmte uit en zorgt ook nog eens voor een ruimtelijk effect. Een ander nadeel is dat niet alle houten vloeren zomaar met vloerverwarming gecombineerd kunnen worden. Dit probleem kan dus ook een rol spelen bij de keuze voor een ander materiaal. Gelukkig zijn hier inmiddels uitstekende alternatieven voor, waardoor je gewoon energie kunt besparen door een vloer te kiezen die wel past bij vloerverwarming. De pvc-visgraatvloer is hier een goed voorbeeld van.

Voordelen van pvc

Een van de voordelen van een pvc-vloer is namelijk dat hij makkelijk warmte doorlaat en hij is ook geluiddempend. Dit zijn twee eigenschappen die voor extra wooncomfort zorgen. Maar pvc heeft nog meer voordelen. De pvc-vloer is een vloer die tegen een stootje kan en een die onderhoudsvriendelijk is. Het oppervlak van de vloer is glad, waardoor er weinig vuil aan hecht en daarbij is hij eenvoudig te reinigen. Hierdoor is een pvc-vloer zelfs geschikt voor vochtige ruimtes. Het is dus mogelijk om in bijna iedere ruimte van het huis een visgraatvloer te kiezen.

Voor alle woonstijlen

Een visgraatvloer zorgt dat de ruimte waarin hij gelegd wordt groter lijkt. Het visgraatpatroon kan uitstekend gecombineerd worden met de verschillende woonstijlen, van klassiek tot aan industrieel. Een pvc-visgraatvloer is in veel gevallen bijna niet van echt hout te onderscheiden, alleen wel als het op het leggen aan komt. Bij een pvc-vloer hoeft niet iedere plank in dezelfde lengte te worden gezaagd om daarna in het visgraatpatroon te worden gelegd. Bij een pvc-visgraatvloer zijn de delen al ontworpen voor het visgraatpatroon. Ze zijn er van verschillende merken, waardoor er een enorm aanbod bestaat aan kleuren, maten, dessins en slijtlagen. Door alle voordelen die een pvc-vloer heeft, kiezen steeds meer mensen daarvoor.

BLADER OP MERK

BLADER OP PRODUCTGROEP

Meld je aan voor de nieuwsbrief