Stofzuiger kopen, welke opties zijn er?

Een stofzuiger kopen is als het goed is iets wat je maar eens in de zoveel jaar doet; wanneer je het goed aanpakt natuurlijk. Een stofzuiger kopen die zowel nu als in de toekomst bij jouw wensen en behoeften past, zorgt er namelijk voor dat je er de komende jaren nog plezier van kunt hebben. Probeer het budget zo ruim mogelijk te houden zodat je alle keuze hebt. Zo kun je uiteindelijk een nieuwe stofzuiger kopen die de komende jaren nog meegaat. We geven je dan graag ook wat meer inzicht wanneer het gaat om de mogelijkheden die verschillende stofzuigers bieden. Zo wordt de keuze hopelijk wat makkelijker!

Stofzuiger kopen, welke opties zijn er? #stofzuiger

1. Met, of zonder zak

Hoewel een stofzuiger met zak voor sommigen wellicht wat ouderwets lijkt, levert het je wel verschillende voordelen op. De stofzuiger zonder zak lijkt namelijk onderhoudsvriendelijker, maar zorgt er ook voor dat de kleinste stofdeeltjes in de lucht blijven dwalen. Op zich geen probleem natuurlijk; tenzij je gevoelig bent voor deze kleine deeltjes. Heb jij of een van de andere bewoners in huis bijvoorbeeld astma of gevoelige longen, dan kun je beter voor een stofzuiger met zak kiezen. De stofzuiger zonder zak is inderdaad net iets onderhoudsvriendelijker, maar net als een stofzuiger met zak moet ook deze gewoon schoongemaakt en geleegd worden.

2. Draadloos stofzuigen

Iets wat wel daadwerkelijk verleden tijd zou moeten zijn is het stofzuigen met draad; iedere keer weer opnieuw op zoek naar een stopcontact om de volgende ruimte te kunnen stofzuigen. Er zijn dan tegenwoordig ook steeds meer modellen stofzuigers beschikbaar die zonder die vervelend lange kabels werken. En dat zorgt er natuurlijk voor dat je een stuk vlotter aan de slag kunt, en makkelijker door het huis kunt bewegen.            

3. De modellen en formaten

Welk model stofzuiger je uiteindelijk kiest hangt af van je wensen en behoeften; zowel nu als in de toekomst. Hoewel een kruimeldief natuurlijk super handig is om ontbijttafels mee schoon te zuigen of banken en stoelen mee aan te pakken, is de kruimeldief een stuk lastiger wanneer het om je vloeren gaat. Kies dus een model wat voor meerdere situaties werkt.

4. Energiezuinigheid en vermogen

Hoewel energiezuinigheid natuurlijk erg belangrijk is, is een stofzuiger geen apparaat dat dagelijks 24 uur per dag gebruikt wordt. Daarnaast kan een energiezuinige stofzuiger al snel minder vermogen hebben; en daar komen vaak de teleurstellingen vandaan. Zeker wanneer er hoogpolig vloerkleed schoongemaakt moet worden! Als er namelijk iets belangrijk is aan een stofzuiger is dit het feit dat deze voldoende zuigkracht moet hebben. Dus ga je voor een energiezuinige stofzuiger, of een stofzuiger met hoog vermogen?

BLADER OP MERK

BLADER OP PRODUCTGROEP

Meld je aan voor de nieuwsbrief